SAĞLIK

‘Şifa Merkezi’ Konya Şehir Hastanesi

Konya Şehir Hastanesi 2022 yılı ilk 9 ay değerlendirme toplantısı İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç başkanlığında gerçekleştirildi

‘Şifa Merkezi’ Konya Şehir Hastanesi

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc ile birlikte tüm hastane yöneticileri, klinik sorumluları, öğretim görevlileri ve uzman hekimlerin hazır bulunduğu toplantıda Şehir Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetleri, istatistiksel veriler eşliğinde ele alınarak tespit edilen sorunlarla ilgili çözüm önerileri tartışıldı.

‘Özellikli Sağlık Hizmetlerinde Çeşitlilik Artmaya Devam Ediyor’

Konya Şehir Hastanesi’nin en üst seviyedeki hizmet kalitesi ile halkın hem teveccühünü hem de güvenini kazandığını söyleyen Prof. Dr. Koç, “Sağlık açısından özellikli olan birçok merkez, hastanemizde faal duruma geçti ve geçiyor.  Konya Şehir Hastanemiz sağlıkta mükemmeliyet merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Yanık tedavi merkezi, kapsamlı onkoloji merkezi, çocuk kalp ve damar cerrahisi, inme merkezi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi, tüp bebek merkezi, genetik hastalıklar tanı merkezi, radyoaktif iyot tedavi merkezi, kalp merkezi ve Aferez ünitesi gibi özellikli sağlık hizmetleri ile ilimiz ve bölgemize en nitelikli sağlık hizmetini sunmaktayız” şeklinde konuştu.

‘Randevu alma konusunda yaşanan sıkıntılar hızla azalıyor’

Vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılmasına yönelik tedbirler almaya devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Koç, “Son dönemlerde yaptığımız çalışmalar ile birlikte Bakanlığımız tarafından alınan kararları da hızla hayata geçirerek özellikle randevu alma konusunda yaşanılan sıkıntıları en aza indirmeyi başardık. İnşallah bu sıkıntıların tamamen giderilmesi adına çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 ‘9 ayda 1 milyon 604 bin hastaya sağlık hizmeti sunuldu’

Açıldığı günden bu yana Konya ve çevre illerdeki vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunan Konya Şehir Hastanesi 9 aylık dönemde 415 bin 368’i acil servisten olmak üzere toplam 1 milyon 604 bin hastaya tedavi hizmeti sağladı. 1.250 yatak kapasiteli hastanede, 450 hekim, 250 asistan, 1.500’ün üzerinde ebe ve hemşire ile birlikte toplam 4.773 çalışanın görev yaptığını vurgulayan Prof. Dr. Koç, aynı dönem içerisinde hastanede 69.245 ameliyatın gerçekleştirildiğini açıkladı.

‘Acil servise her gün 125 ambulans ile hasta taşınıyor’

Hastanenin, yataklı servis hizmetlerinde % 76, yoğun bakım yataklarında ise % 80 doluluk oranı ile hizmet sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, her gün hastaneye ortalama 125 ambulansın giriş yaptığının da altını çizdi. Konya Şehir Hastanesi’ni en verimli ve en başarılı bir şekilde vatandaşlara sağlık hizmeti sunan bir sağlık merkezi haline getirme adına çalışmalarının hiç durmadan devam edeceğini belirten Prof. Dr. Koç, ‘Beyaz Reform’ programı ile birlikte yeni bir döneme geçildiğini hatırlatarak konuşmasını sürdürdü. Prof. Dr. Koç, Beyaz reformun en önemli unsurunun sağlık çalışanı ve vatandaş memnuniyetinin sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesi olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Koç’un konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından sunum gerçekleştirildi. Toplantı, yapılan sunumun ardından genel değerlendirmelerin yapılmasıyla sona erdi.

AdminAdmin