YEREL

Seydişehirliler Çevre Yolu Kavşağına ‘Üst Ve Alt Geçit’ İstiyor

Seydişehir Millet İttifakı üyeleri,çevre yolu kavşaklarında yaşanan ölümlü kazaların önüne geçilmesi için alt ve üst geçit yapılması talebinde bulunarak, ‘Daha kaç canımız gidecek’ diyerek, çevre yolunda önlem alınmasınıı istedi.

Seydişehirliler  Çevre Yolu Kavşağına ‘Üst Ve Alt Geçit’ İstiyor

Çevre yolu kavşağgındaki basın açıklamasına CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, İyi Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici, Saadet Partisi İlçe Başkanı Harun Erkan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hayati Topaç ve partililerle vatandaşlar katıldı. Millet İttifakı adına ortak açıklama yapan CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, sıkça yaşanan kaza ve ölümlere karşı eylem kararı aldıklarını, basın açıklamasıyla yetkililere seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

‘Amacımız, çevre yolunda başka canların yanmaması’

Biran önce üst veya alt geçit yapılması gerektiğini ifade eden CHP Seydişehir İlçe Başkan Orhan Özel, ‘’ Tüm Seydişehir halkını destek vermeye davet ediyoruz. Eğer yetkililer duyarsız kalıp önlem alınmazsa daha çok canlar yanacak burada. Daha geçtiğimiz günlerde iki vatandaşımız ağır yaralandı. Hayatını kaybedenler oldu.  Buraya artık ne yapılacaksa yapılsın yalvarıyorum” dedi

Ne siyasi irade nede Karayolları, buradaki sorunla ilgilenmiyor

Başkan Özel, "Buradaki çevre yolunda 2 kavşakta çok kaza oluyor. Konya- Antalya hattında yoğun bir trafik akışı var. Çevre yerleşim köyleri yoğun olarak bu hat üzerinde geçiş sağlıyor. Bu alana bir üst geçit istiyoruz. Yol güzergahından araçlarıyla geçen olsun yaya olarak geçen vatandaşlarımız olsun tehlike altında. Üst geçit yapılmasını istiyoruz. Sık sık kazalar olup insanlar ölmesine rağmen, hiçbir yetkili bir şey yapmıyor. Bu kadar duyarsızlık olur mu? Konuya dikkat çekmek için Millet İttifakını oluşturan Partiler olarak; ortak eylem düzenledik. Bilindiği üzere İlçemiz İç ve Orta Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan, Türkiye’nin en önemli ve yoğun yollarından biri olan Konya- Antalya devlet yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu yoldan her yıl milyonlarca araç geçiş yapmaktadır. Özellikle yazın, Turizm sezonunda trafik adeta kilitlenmektedir. Buda doğal olarak trafik kazalarının yoğun yaşanmasına neden olmaktadır. ÖzellikleKarabulak, Sanayi Kavşağı ile Bozkır yol kavşakları adeta ölüm kavşakları haline gelmiştir. Bu iki kavşakta nerede ise her gün ölümlü yâda yaralanmalı ciddi kazalar olmakta, milyonlarla ifade edilebilecek mal kayıplarına, yüzlerce canların yanmasına, yuvaların yıkılmasına, kısaca yüreklerde büyük ızdıraplar oluşmasına neden olmaktadır. Bu kazalar bazen Ülkemizin uzak bir köşesinden, hiç tanımadığımız, tatilinden dönen bir masum aile, bazen traktörü ile işinden dönen yorgun bir çiftçi, bazen servisle işine giden bir işçi veya derslerine yetişmeye çalışan yavrularımız olabiliyor. Tüm çağrılarımıza rağmen maalesef yetkililer ve siyasi sorumlular feryadımızı duymak istemiyorlar. Bu ağır vebalin sorumluluğu ilçeyi ve ülkeyi yönetenlerin, kısaca AKP iktidarının ve duyarsız bürokrasinin üzerindedir. Seydişehirliler olarak birlikte harekete geçmek zorundayız. Özellikle, hemen bu iki kavşakta alt ve üst geçit vb. çözümlerin üretilmesini istiyor ve yalvarıyoruz. Konya Ak Parti Milletvekillerine, Konya Valiliğine, Karayolları Bölge Müdürlüğüne, Ulaştırma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyoruz. Artık duyun feryadımızı. Niyetimiz kesinlikle bu konudan, kargaşa yada siyasi bir rant çıkarmak değildir. İsyanımız ölüm kavşaklarının sahipsiz ve sesiz kalmasınadır. Bu sorunlar çözülmezse, Seydişehir halkı seçimlerde bunun hesabını görecek iradeye sahiptir” diye konuştu.

AdminAdmin