GÜNCEL

Seydişehir Demokrasi Nöbetine Devam Etti

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişiminin 7. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Seydişehir Demokrasi Nöbetine Devam Etti

Yedi yıl önce kanlı darbe girişiminde Seydişehir meydanlarını doldurarak demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar yine Milli İrade meydanında nöbetine devam etti.

Resim önizlemesi

15 Temmuz Milli İrade Meydanında kılınan yatsı namazını eda eden Protokol üyeleri ve vatandaşlar, anma programının akabinde alanda nöbet tutmaya başladı.

Programa Kaymakam Deniz Piskin, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Yahya İsa Koca, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, daire müdürleri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldi.

Başkan Tutal, birlik, beraberliğin önemine dikkat çekti.

Resim önizlemesi

Yedi yıl önce olduğu gibi yine aynı meydanda olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “15 Temmuz hain darbe girişimine iki pencereden bakmak gerekir. Birincisi ihanet hareketidir, ikincisi ise bu ihanete verilen destansı bir mücadeledir. Bu bir destandır.

Bu gün bizlere düşen bu olaylardan ders çıkarmak, ibret almaktır. Bir daha böyle hatalara düşmeden yolumuza devam etmektir. Gerçekten hep birlikte büyük bir destan yazdık. Bu milletin inanca bakışı, yaşam tarzına bakışı, siyasete bakış tarzı ne olursa olsun konu vatan, bayrak, millet olduğu zaman milli mücadele ruhu ile bu milletin gençliğinin bir araya geldiğine bir kez daha şahit olduk. Milli birlik ve beraberliğimizin en somut örneğini biz 15 Temmuz’da gördük. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece hiç kimsenin bize operasyon gerçekleştirmesi mümkün olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

 

Kaymakam Pişkin; "O gecede sokaklara meydanlara akın akın koşan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz da bu millet değerleri ile ayakta kalmış, değerlerine sahip çıktıkça ayakta kalmaya devam edecektir. Bugün ve bundan sonra da yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberlik içerisinde adım atmak, yolumuza devam etmektir” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelen Araştırmacı Yazar Ali Erkan Kavaklı; “öyle bir ihanetle karşılaştık ki hemen hemen tarih boyunca böyle bir ihaneti bu millet yaşamamıştı. İnşallah bir daha da yaşamaz. Bizi iki yerden yaraladılar. Yavrularımızla imtihan ettiler oyuna getirdiler. Bunlardan birincisi eğitimdir. Eğitim şakaya gelmez. Ciddi bir iştir. Bu konuda bir darbe aldık bir daha almamalıyız. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bunlardan ikincisi dinimizdir ve bunun şakası yoktur. Din bizi hem dünya, hem ahiret saadetine davet eder. Bunu müjdeler. FETÖ bu iki unsuru birden kullanarak bizi aldattı ve yavrularımızı bizden kopartarak bize düşman etti” dedi.

Resim önizlemesi

Program daha sonra Cahit Nazlı ve Gurubunun ilahileri, öğrencilerin şiirlerini okunması ve 15 Temmuz konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Alandaki vatandaşlar selaların okunmasından sonra da demokrasi nöbetine devam etti.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programında Seydişehir Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

AdminAdmin