YEREL

Selçuklu Veziri Sahib Ata’nın Sarayı Akşehir’de Araştırılıyor

Anadolu Selçuklu Devletinin son veziri olan Sahib Ata Fahreddin Ali’nin, Sahipata Külliyesi, İnce Minareli Medrese ve Sırçalı Medrese gibi birçok eser yaptırdığı biliniyor.

Selçuklu Veziri Sahib Ata’nın Sarayı Akşehir’de Araştırılıyor

Sahib Ata Fahreddin Ali’nin Akşehir- Atakentli (Nadir) olduğu ve kendi memleketine bir saray yaptırdığı da kaynak kitaplarda kaydedilmiştir. Bu sarayın nerede olduğunu belirlemek için Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden oluşan uzman bir ekip Akşehir’e gelerek Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile makamında görüştü, Görüşme sonrasında uzman ekip çalışmalarına başladı.

 

Konya Selçuk Üniversitesi hocalarının kurduğu uzman ekip, Prof. Dr. İbrahim Kunt, Doç. Dr. Murat Karademir, Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yaman ve Öğretim Görevlisi ÖmürEsen’den oluşuyor. Ekip başkanı Prof. Dr. İbrahim Kunt, yüzlerce yıl önce yıkılmış bir sarayı bulmanın kolay olmadığını, ellerinde bulunan bütün teknik imkanları kullanacaklarını belirterek Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel ve Akşehir Müze Müdiresi Sevcan Çavdar’a, kendilerine verilen destek dolayısıyla teşekkür etti.

 

Akşehir Belediyesinden Drone ve araç desteği alan ekip, geçtiğimiz Cuma günü çalışmalarına başladı. Sahib Ata Fahreddin Ali’nin sarayının tespiti için çalışmalarının devam edeceğini belirten Ekip başkanı Prof.Dr. İbrahim Kunt, tespit ettikleri bölgelerde çalışmaların süreceğini ve ilerleyen zamanlarda sarayın yerini tespit edeceklerini belirtti.

 

AdminAdmin