FUTBOL

Selçuklu Dirilişspor Yeni Başarılara İmza Attı

Konya Amatör Küme 2023-2024 Futbol Sezonu U-14 futbol liginde mücadele eden ve başarılı bir sezon geçiren Selçuklu Dirilişspor çetin bir mücadele sonunda Konya şampiyonu olarak ilimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil etme hakkını kazandı.

Selçuklu Dirilişspor Yeni Başarılara İmza Attı

Takım olarak başarılarına bir yenisini daha ekleyen Selçuklu Dirilişspor U-14 Takımı 1 Şubat 2024 tarihinde Çumra Belediye Sporu 4-1’lik sonuçla geçti ve bu kategoride Playoff karşılaşmalarını 10 puanla tamamlayarak Türkiye Şampiyonası’nda Konya’yı temsil etme hakkı kazandı. Ramazan Umut Candan hocanın antrenörlüğünde uzun ve zorlu bir lig sürecini geride bırakan Selçuklu Dirilişspor futbol altyapıda diğer yaş gruplarında da iddiasını sürdürüyor.

Resim önizlemesi

BİR BAŞARI DA JUDODAN GELDİ

 

Selçuklu Diriliş Spor Kulübü futbolun ardından judo alanında da yeni başarılar kazandı. Ana faaliyet alanlarından biri olan judoda da iddialı olan Selçuklu Diriliş Spor Kulübü son olarak Türkiye Judo Federasyonu tarafından Aksaray’da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Judo Şampiyonası’nda yeni başarılar kazandı. Judo müsabakalarına 10 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Resim önizlemesi

Süper minikler kızlar kategorisinde 22 kğ’da Rabia Nur Akdoğan 2. , erkekler 20 kğ’da Ömer Yaşar Akpunar 2. , 23 kğ’da Yusuf Uluçam 5. , mini erkekler 38 kğ’da Hasan Furkan Uluçam ise birinci etabı 7. olarak tamamladı. Süleyman Uluçam ve Mehmet Uluçam hocaların antrenörlüğünde çalışmalarına devam eden Selçuklu Dirilişspor Judo Takımı 3-4 Şubat 2024 tarihlerinde Aksaray’da düzenlenen İç Anadolu Bölgesi Judo Şampiyonası’nda şehrimizi başarıyla temsil etti.      

 

SELÇUKLU DİRİLİŞ GENÇLİĞİ KONYA’NIN GURURU OLDU

 

2016 yılında bir grup gResim önizlemesiönüllü tarafından çocukların ve gençlerin iyi insan olabilmeleri amacıyla kurulan Selçuklu Diriliş Gençliği çok kısa sürede faaliyet gösterdiği her alanda büyük başarılar elde etti. Değerler eğitimi alanında onlarca kültür-sanat-eğitim faaliyeti yapan kulüp bunun yanı sıra sporcu yetiştirmek için de ciddi bir performans ortaya koydu. Hâlen Kamil Bilgiç, Prof. Dr. Lütfullah Altıntepe, Emrah Akman, Nihat Altıntepe, Tamer Yiğit, Mehmet Günbaş ve Mehmet Yavaş yönetiminde kültür, sanat, spor alanlarında çalışmalarına devam eden Selçuklu Diriliş Gençliği faaliyetlerini tamamen gönüllülük esası üzerinden yürütmektedir. Hayırseverlerin ve dernek yönetiminin maddi, manevi yardımlarıyla faaliyetlerine devam eden kulübün öncelikli amacı bilinçli ve çalışkan bir gençliğin yetişmesidir. Lenux İnşaat A.Ş., Erka Medya, Henry Jones Coffee, Serin Dorse, Enva Gıda, Küçükmeral Gıda Selçuklu Diriliş Spor Kulübünü destekleyen sponsor kuruluşlardır.        

Resim önizlemesi

Çocukları ve gençleri iyi ahlaklı olmanın yanı sıra yetkin, bilimsel ve zihinsel olarak donanımlı hâle getirmek amacıyla yola çıkan Selçuklu Diriliş Spor Kulübü millî ve manevi değerlere saygılı nesiller yetiştirme amaçları doğrultusunda çalışmalarına devam etmektedir. Akşemsettin Mahallesi’ndeki Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi’nde faaliyetlerini sürdüren kulüp, gençlerin en az bir spor dalında kendilerini yetiştirmesi, çağımızın teknolojilerinin öncülüğünü hedefleyerek yazılım, tasarım, elektronik ile bütünleşmesi, müzik, resim, fotoğraf, sinema gibi sanat dallarında içindeki cevherin ortaya çıkarılmasının yanı sıra okuyan ve yazan bir gençliğin yetişmesi için tüm imkânlarını seferber ederek bu alanlarda öncülüğe devam etmektedir.

 

İlk, ortaokul ve lise çağındaki gençlere spor, bilim ve sanat alanında yeni donanımlar kazandırmak amacıyla Konya’da faaliyet gösteren Selçuklu Diriliş Spor Kulübü futbol ve judo alanında yeni başarılara imza attı. Futbol, judo, okçuluk, taekwondo, satranç ve robotik kodlama gibi alanlarda faaliyet gösteren Selçuklu Dirilişspor istikrarlı yükselişini sürdürürken başarıdan başarıya koşmaktadır.

 

Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi’nde faaliyet gösteren Selçuklu Dirilişspor tüm amatör futbol kategorilerinde faaliyetlerine devam etmekle birlikte sporun yanı sıra yazılım atölyesi, ardunio-robotik-elektronik atölyesi, zihin haritası atölyesi, zekâ-akıl oyunları, yaratıcı düşünme okulu, eleştirisel düşünme okulu, görsel sanat atölyeleri, oyuncak atölyesi, müzik atölyesi, drama okulu, yazarlık atölyesi, tarih atölyesi, şiir atölyesi, fotoğrafçılık-sinema atölyesi, yaz kursları gibi çok geniş bir sahada kültür-sanat faaliyetlerine de devam etmektedir.

 

Selçuklu Diriliş Gençlik Merkezi çarşamba günleri hariç haftanın diğer günlerinde kitap kafe konsepti ile gençlerin hizmetindedir. Hafta içi çay, kahve ikramının yanı sıra cumartesi günleri ayrıca gençlere çorba ikram edilmektedir.

AdminAdmin