EĞİTİM

Selçuklu Analiz Koleji Görkemli Açılışıyla Eğitime Ve Öğretime Başladı

Konya Selçuklu ilçesi Belh caddesindeki Selçuklu Analiz Koleji, görkemli bir açılış töreniyle 2023-2024 Eğitim ve Öğretim döneminde hizmete başladı.

Selçuklu Analiz Koleji Görkemli Açılışıyla Eğitime Ve Öğretime Başladı

Bu yıl eğitim hizmetine başlayan Selçuklu Analiz Kolejinin kampüsündeki açılış törenine;  Analiz Eğitim Kurumları ve Selçuklu Analiz Koleji yönetim kurulu üyeleri, öğretmenler, velilerin yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu, eğitim sendikaları başkanları, oda başkanlarıyla davetlilerle eğitim ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. 

      Resim önizlemesi                          

Törenin açılış konuşmasını yapan Analiz Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Özsan Analiz Eğitim Kurumlarının 25 yıllık başarısının olduğunu belirterek, “Analiz Eğitim Kurumları olarak Konya’da eğitim alanında 25 yıllık bir bilgi ve başarılarımızla kendimizi ispat ederek, bugünlere geldik. Bu yıl eğitime başlayacak olan Analiz Kolejimiz şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.   Analiz Eğitim Kurumları ailesi olarak bugünlere gelinceye kadar birçok başarıya imza attık. Birlikte çalıştığımız yönetim kurulumuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimizle velililerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Açılış törenimize katıldığınız içinde sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Resim önizlemesi

BURADA VATANA VE MİLLETE FAYDALI BİREYLER YETİŞECEK

Analiz Koleji Kurucularından Beyza Bandırma Kelek ise kolejde vatana ve milleti faydalı bireylerin yetişeceğini dile getirerek, “Mustafa Kemal Atatürk'ün, ‘Eğitimdir ki; bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünü birkaç örnekle açıklamak isterim. İstiklal Harbi’nin en çetin zamanları Türk ulusunun ateşten gömlek giydiği tarihlerde Birinci ve İkinci İnönü zaferi derken bir yenilgi derinden sarstı. O yenilginin adı Kütahya-Eskişehir savaşlarıydı. Fakat bu madalyonun sadece görünen yüzüydü. Çünkü cephelerde oluk oluk kanla kaybedilen canların üzüntüleri dahi yenilgi çanlarına izin vermemiştir. Daha bağımsızlığın geleceği belli değilken bizler bu ülkede eğitim kongresi yaptık. Dünya’nın hangi yerinde görülmüştür daha bir ülkenin akıbeti bile belli değilken eğitim denildiği? 9 Eylül 1922'de ise Büyük Taarruz ile Yunanlılar denize dökülürken Mustafa Kemal'den bir demeç almak için gelen gazetecinin sorusu duraklatıyor bizleri. “Evet Mustafa Kemal şimdi ne olmak istiyorsunuz” diyor gazeteci. Mustafa Kemal ise “eğitim bakanı olmak istiyorum” der. Hiçbir şey ortada yokken yine de eğitim diyen, her şey olabilecekken yine de eğitim diyen bir liderden bahsediyorum sizlere. Burada, Analiz Kolejinde ise, vatanına ve milletine faydalı, manevi değerlerinden ödün vermeyen bireyler yetiştireceğimizden kuşkunuz olmasın. Öğrenciler idealist kadromuza emanettir. Analiz ailesi olarak heyecanlıyız, kararlıyız.”

Resim önizlemesi

BAŞARILAR DİLİYORUM

Açılış kurdelesini kesen AK Parti Konya il Başkanı Hasan Angı, “Bu yıl eğitim hizmetine başlayan Selçuklu Analiz Koleji şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Konya’da eğitimin kalitesinin artmasına katkı yapacaktır. Başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

AÇILIŞA KATILANLARA TEŞEKKÜR

 Selçuklu Analiz Koleji ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Derya Emre, açılış törenini katılanlara teşekkür ederek, “Yeni eğitim ve öğretim dönemine başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023 – 2024 Eğitim ve Öğretim Yılının verimli bir yıl olmasını dileyerek, tüm öğrencilere ve eğitimcilere başarılar diliyorum. Selçuklu İlçesinde Belh Caddesindeki bu yıl eğitime başlayan Analiz Kolejimizde, eğitim sektöründeki 25 yıllık birikimimizle hareket ederek, çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız. Açılışımıza katılan ve emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

 

Konuşmaların ardından Selçuklu Analiz Kolejinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Analiz Koleji ve Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Derya Emre, açılışa katılan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı’yı, Ülkü Ocakları Konya İl Başkanı Türker Türkoğlu’nu, eğitim sendikaları başkanlarını, oda başkanlarını, davetlilerle eğitim ve iş dünyasının temsilcilerini Analiz Kolejinin binasını gezdirerek,  eğitim hizmetleri hakkında bilgi verdi.

AdminAdmin