GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinde Narko Tır Ve Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik” kapsamında Narko Tır ve Bağımlılıkla Mücadele Konferansı düzenlendi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy da katıldı.

Selçuk Üniversitesinde Narko Tır Ve Bağımlılıkla Mücadele Konferansı Düzenlendi

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde ‘Güçlü Türkiye için Sağlıklı Gençler’ sloganımızla geleceğimizin mimarı olan gençlere çok iş düşüyor. Bu yolda biz Selçuk Üniversitesi yönetimi ve akademisyenler olarak sizlere her zaman destek vereceğiz. Üniversitemiz, bağımlılıkla mücadelede hep öncü oldu. Tahribat bırakan sigara, alkol, uyuşturucu ya da diğer maddeleri kullanmak bir büyüme göstergesi değil. ‘Benim iradem güçlü, bir kereden bir şey olmaz’ demeyin, hayır demeyi bilin.” dedi.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Üniversite yönetimi olarak Üniversitemizi daha yukarılara taşımak için gayret ediyoruz. Çabamız, prangalarından kurtulmuş büyük Türkiye’nin inşasında güçlü gençleri ortaya çıkarmak ve gençlerin başarılarıyla birlikte büyük Türkiye’yi inşa etmek. Aileleriniz sizleri bize emanet etti. Bizler emaneti en şekilde, en iyi eğitimle donatarak teslim edeceğiz. Bugün Türk gençliğine yöneltilen tehdit daha fazla. Bunun için kendinizi sıradan olarak görmeyin. İyi ahlaklı, iyi yetişmiş, saygılı gençlerin akademik başarısı daha kıymetli. Kendinizi bağımlılıkların her türlüsünden muhafaza edin. Sağlıklı ve başarılı bireylerin olduğu toplumlar her zaman farkını ortaya çıkartır.” diye konuştu.

 

Konferansın sonunda Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Polis Memuru İsmail Akbulut madde kullanımı, uyuşturucu bağımlılığı ve bağımlılıkla mücadeleye ilişkin detaylı bilgiler aktardı.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNDE DE BAĞIMLILIK KONUŞULDU

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.

Resim önizlemesi

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Özlem Erdem, bağımlılığın birey, aile, çevre ve toplumu olumsuz anlamda etkileyen bir olgu olduğunu ifade etti. Alkol, uyuşturucu, sigara ve benzeri maddelerin yanı sıra internet kullanımı, alışveriş ve kumar gibi alışkanlıkların da bağımlılık oluşturan unsurlar arasında yer aldığını anlatan Erdem; bağımlılığın tanımı, etki alanı, madde bağımlılığında koruyucu etkenler, bağımlılık bileşenleri, bağımlılık döngüsü gibi konularda sunum gerçekleştirdi.

Resim önizlemesi

Bilgilendirme eğitimi, Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Polis Memuru İsmail Akbulut’un bağımlılıkla mücadeleyi konu alan sunumuyla devam etti.

AdminAdmin