GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinde Mesleki Tanıtım Zirvesi Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Hukuki Atılım ve Tecrübe Topluluğu tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Mesleki Tanıtım Zirvesi başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde hakimlik, savcılık ve avukatlık meslekleri anlatıldı.

Selçuk Üniversitesinde Mesleki Tanıtım Zirvesi Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan Hukuki Atılım ve Tecrübe Topluluğu tarafından organize edilen ve Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hukuki Araştırmalar Derneği ve Selçuklu Gençlik Meclisince desteklenen Mesleki Tanıtım Zirvesi, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

 

Mesleki Tanıtım Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Halkın içinde oturamam, halkın giydiği kıyafetten giyemem, belli semtlerde oturmam lazım, belli markalar giyinmem lazım demeye başladık mı toplumdan da koparız. Hukukun üstünlüğü, hukukçunun üstünlüğüne dönüşür o zaman toplumla aramız açılır. Hukukçu sürekli kendini yenilemeli, kendini sorgulamalı, bir yere çakılıp kalmamalı.” dedi.  

 

Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Ülker de “Kafamızın, gönlümüzün bir yerinde Filistin’de yaşanan acı olaylar sürekli varlığını devam ettirecek, sürekli rahatsız edecek, etmesi de gerekiyor. Biz, her bir ferdimiz bu konuda dert edinip çözüm aramak zorundayız. Dua ediyoruz, Filistin’deki kardeşlerimiz bir an önce rahat ve huzur içerisinde yaşayacakları bir ortama kavuşurlar.” diye konuştu.  

 

Cumhuriyet savcısının görev ve sorumluluklarını anlatan Konya Cumhuriyet Başsavcı Vekili İzzet Yurteri ise “Cumhuriyet savcısı, tarafsız ve bağımsız olmalı ve öyle görünmeli. Dürüst ve tutarlı olmalı. Mahremiyetin gözetilmesi bizim mesleğin olmazsa olmazı. Soğukkanlı olmalısınız. İnsani ilişkileriniz zayıfsa cumhuriyet savcısı olmanız zorlaşır.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Göktaş da “Geciken adalet, adalet değildir. Hakimlik mesleği ulvi bir meslek. Hakim; anlayışlı, bilgili, tarafsız olmalı. Tarafsızlığına, kararlarına gölge düşürmemeli. Giyimine, kuşamına, vatandaşla, avukatla diyaloğuna dikkat etmeli. Fikrinizi, vicdanınızı bir başkasına kiraya vermeyin.” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesi

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Konya Şubesi Başkanı Avukat Levent Babacan da

“Yaz tatilinizi boşa geçirmeyin. Hukuk bürosuyla görüşün. Burada kazanacağınız tecrübeler size önemli katkılar sağlayacak. Avukat her zaman araştırmalı. Bilgimizi her zaman en üst seviyede tutmalıyız. Avukat, psikoloji ve sosyolojiyi de iyi bir şekilde bilmeli.” dedi.

 

Mesleki Tanıtım Zirvesi, soru cevap bölümüyle sona erdi.

AdminAdmin