GÜNCEL

Selçuk Üniversitesinde Beyaz Önlük Töreni Düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 22 Kasım Diş Hekimleri Günü ve Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Beyaz Önlük Töreni düzenlendi.

Selçuk Üniversitesinde Beyaz Önlük Töreni Düzenlendi

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Resim önizlemesi

Törenin açılış konuşmasını yapan Endodonti Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli, “Ülkemizde şu anda 100’den fazla Diş Hekimliği Fakültesi bulunuyor. Kendinizle gurur duyun, çünkü biz Türkiye’de açılan dokuzuncu Diş Hekimliği Fakültesiyiz.” dedi.

Resim önizlemesi

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı da “Beyaz önlüklerini giyen öğrencilerimiz mesleğe sembolik bir giriş yapıyorlar. Artık aldıkları teorik ve pratik eğitimleri hasta üzerinde kullanmaya başlayacaklar. 38 öğretim üyesi ve 130’u aşkın asistanın görev aldığı Fakültemiz, 8 ana bilim dalında eğitim veriyor ve bugüne kadar binlerce diş hekimi yetiştirdi.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri, Fakülteye katkılarından dolayı da Imicryl Dental Şirketi Genel Müdürü Hulusi Sönmez’e plaket verildi.

Resim önizlemesi

 

3’üncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Beyaz Önlük Töreni’nin sonunda 125 öğrenciye önlükleri akademisyenler tarafından giydirildi.

 

 

AdminAdmin