EĞİTİM

Selçuk Üniversitesinde 11 Farklı Üniversitenin Öğrencilerine Eğitim Verildi

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Küçükoğlu tarafından yürütülen TÜBİTAK 2237-A destekli “Simülasyon Temelli Eğitim ile Doğum Salonunda Erken Kanguru Bakımını ve Emzirmeyi Başlatma" isimli proje kapsamında düzenlenen eğitime 11 farklı üniversiteden 16 yüksek lisans öğrencisi katıldı.

Selçuk Üniversitesinde 11 Farklı Üniversitenin Öğrencilerine Eğitim Verildi

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Küçükoğlu, “Kursumuza katılan öğrencilerimize önce teorik eğitimler verilecek, daha sonra da Simülasyon Merkezindeki odalarımızda bire bir uygulamalar yaptırılacak. Kanguru bakımı ve emzirmeye başlama eğer doğum odasında gerçekleşirse devam etme, sürdürme ve eğitimin başarısı ya da anne sütüyle devam etmenin başarısı artacak. Bu yıl TÜBİTAK’a çok sayıda 2237 projesi başvurusu yapıldı. Ciddi bir elemeye tabi tutuldular. Eğitime katılan öğrencilerimizin masraflarını TÜBİTAK karşılıyor.” dedi.  

Resim önizlemesi

Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Deposu Simülasyonla Eğitim Merkezinde düzenlenen “Simülasyon Temelli Eğitim ile Doğum Salonunda Erken Kanguru Bakımını ve Emzirmeyi Başlatma" kursu, 6 Ekim’de sona erecek.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin