EĞİTİM

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’dan Anaokulu Öğrencilerine Oyuncak Ve Eğitici Materyal Bağışı

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü tarafından sosyal sorumluluk ve gönüllülük çalışmaları kapsamında “0-6 Yaş Aralığındaki Çocuklara Yönelik Oyuncak ve Eğitici Materyal Bağışı” projesi hayata geçirildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’dan Anaokulu Öğrencilerine Oyuncak Ve Eğitici Materyal Bağışı

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fulya Öztaş, Bölüm olarak gerçekleştirdikleri “0 - 6 Yaş Aralığındaki Çocuklara Yönelik Oyuncak ve Eğitici Materyal Bağışı” projesi çerçevesinde Karatay Belediyesi Erenler Anaokulu, Karatay Yusuf İzzettin İlkokulu Anasınıfı, Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu Anasınıfı, Meram Şeyh Şamil İlkokulu Anasınıfı öğrencileriyle bir araya geldiklerini söyledi. Projeyi Bölüm öğrencilerinin ortak çalışma kültürünü geliştirmek, sosyal sorumluluk projeleri üretmeleri ve eğitim hayatları boyunca en az bir sosyal sorumluluk projesinde görev almalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiklerini ifade eden Öztaş, Türkiye ve dünyaya fayda sağlayan, insanlığın gelişimi için değer üreten, bugünü ve geleceğini iyileştirmek için çabalayan bireyler yetiştirme gayretinde olduklarını belirtti.

Resim önizlemesi

Projeye katkı ve destek sağlayanlara teşekkür eden Öztaş, “Bir öğrencinin bugünün dünyasında sosyal sorumluluk projelerinde görev üstlenmiş olması, dünyada gelişen konseptlere ayak uydurduğunu göstermektedir. Sosyal sorumluluk projeleri üreten öğrencilerin hanesine bir artı olarak yazılmaktadır. Sosyal sorumluluk sayesinde kazanılan geniş perspektifin bir yüzü de yaratıcılık ve iletişim becerileridir. Farklı insanlarla etkileşime giren gençler, hangi ortamlarda nasıl davranması gerektiğini gözleme fırsatı da bulmaktadır. Yine toplumun sorunlarına karşı duyarlılık geliştirmekle birlikte yardım etmek, faydalı işlerin bir parçası olmak da tatmin eden bir duygudur. Bu duyarlılığı geliştiren gençler, daha huzurlu bir iç dünyaya sahip olabilmektedir.” diye konuştu.

AdminAdmin