SAĞLIK

Selçuk Üniversitesi, Sağlık Alanında Önemli Bir Boşluğu Dolduruyor

2022 yılında hizmet vermeye başlayan Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi, Türkiye’deki önemli bir boşluğu dolduruyor. Aileleri ve eğitmenleriyle birlikte gelen engelli çocuklar, hem bilgilendiriliyor hem de tedavileri yapılıyor. Kuruluş amacı ve teknik donanımı itibarıyla ikinci bir örneği olmayan merkezde Konya’da eğitim gören engelli çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı taraması ile koruyucu tedavi uygulamalarını içeren etkinlik düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi, Sağlık Alanında Önemli Bir Boşluğu Dolduruyor

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim (SOBE) Merkezindeki engelli öğrencilerin katılımıyla “Ağız ve Diş Sağlığı ile İlgili Gereksinimi Olan Engelli Çocuklarımıza Tedavi ve Koruyucu Uygulamalar” adlı etkinlik düzenlendi. Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesinde 3 gün sürecek etkinlik kapsamında yaklaşık 300 çocuk için ağız ve diş sağlığı taraması ile koruyucu tedavi uygulamaları gerçekleştirilecek. Aileleri ve eğitmenleriyle birlikte gelen çocuklar ağız diş sağlığı ile ilgili eğitim alacak, ihtiyaç duyulması halinde randevuları planlanacak. Etkinlik kapsamında 4 ila 17 yaş arasındaki görme, işitme, bedensel ve zihinsel engelliler, down sendromlu ve otizmli bireylere hizmet verilecek.

Resim önizlemesi

Diş Hekimliği Fakültesi bünyesindeki Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışı için uzun zamandır gayret ettiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Üniversitemizin toplumsal sorunların çözümünde yer almasından dolayı çok mutluyuz. Bu merkezimizde akademisyenlerimiz fedakarca çalışıyorlar. Merkezimizin açılışında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Resim önizlemesi

Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah da “Türkiye’nin birçok yerinde çalışma imkanı bulduk. Kuruluş amacı olarak, donanım olarak böyle bir merkeze sahip başka bir Diş Hekimliği Fakültesi görmedim. Burası, önümüzdeki aylarda veya yıllarda Konya’nın, bu bölgenin en gelişmiş Engelli Tedavi Diş Merkezi haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

Resim önizlemesi

Etkinlikte Engelli Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesine katkılarından dolayı Engel Tanımayan Diş Hekimliği Derneği Başkanı ve Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Dairesi Başkanı Doç. Dr. Emre Korkut’a hediye takdim edildi.

 

Etkinliğe; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, akademisyenler, öğrenciler ve velileri de katıldı.

AdminAdmin