GÜNCEL

Selçuk Üniversite Öğrencileri Tasarım Yarışmasına Damga Vurdu

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencileri İstanbul’daki yarışmaya damga vurdu.

Selçuk Üniversite  Öğrencileri  Tasarım Yarışmasına Damga Vurdu

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları birliği (İDMİB)’in düzenlediği, Türk deri konfeksiyon ve deri, saraciye sektörlerinin ortaya çıkardığı gücünün yükselmesi, özgün tasarımlar oluşturma ve satma isteklerinin güçlendirilmesi, yetenekli gençlerimizin ve özgün tasarımların teşvik edilmesi ve yeni tasarımların sektöre hızla kazandırılması amacı ile deri konfeksiyon ve saraciye kategorilerinde 6. Detay deri ürünleri tasarım yarışması düzenlendi.

konyali-ogrenciler-ayakkabi-yarismasina-damga-vurdu-2.jpg

164 Başvuru dosyalarının ilk değerlendirilmesinin ardından; deri konfeskiyon kategorisinden 16, saraciye kategorisinden son 17’ye kalan ürünler tespit edilmiş ve ilk değerlendirmeyi geçen 17 katılımcı arasında Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarım ve Üretim Bölümü’nden 10 öğrenci, Deri konfeksiyon kategorisinden 1 öğrenci olmak üzere toplam 11 öğrenci finale kaldı. Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun yarışmaya dört aydır dünyaca ünlü ayakkabı tasarımcısı Safa Şahin’in önderliğinde hazırlandıklarını bu sonucun sektörel anlamda çok önemli bir başarı olduğunu söyledi. Uzun, “İDMİD’ in düzenlediği yarışmada ilk 3 giren tasarımcılara bir yıl dil eğitimi bir yılda İtalya’da dünyaca ünlü tasarım okulunda tasarım eğitimi verilecektir. Öğrencilerimizin finale kalması hem üniversitemiz hem de Konya ayakkabı ve çanta sektörü adına önemli bir kazanç ve başarıdır. Bu süreçte gece gündüz emek veren, başarıların mimarlari Prof. Dr. Sayın Ahmet Uzun'a, dünyaca ünlü tasarımcı Sayın Safa Şahin'e Konya Ayakkabı ve Çanta Sektörümüz adına teşekkür ediyoruz. Dereceye giren Öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

konyali-ogrenciler-ayakkabi-yarismasina-damga-vurdu-3.jpg

AdminAdmin