GÜNCEL

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “ NEÜ'yü Türkiye'de İlk 5 Üniversite İçine Sokacağız”

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin hür düşünceye, bilme, ortak akla, başarıya, dayanışmaya önem verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “Kıymetli Cumhurbaşkanımıza söz verdik. NEÜ'yü Türkiye'de ilk 5 üniversite içine sokacağız” dedi

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, “ NEÜ'yü Türkiye'de İlk 5 Üniversite İçine Sokacağız”

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve yeni yönetimi basınla buluştu. Zorlu, basın buluşmasında yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını anlattı. Başarıya odaklı bir üniversite olduklarını dile getiren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, “Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne müthiş bir teveccüh var” dedi. 

ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ'NDE İÇ BARIŞ VE HUZUR VAR

“Başarıya odaklı bir üniversiteyiz” diyen Zorlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin marka değerini artırmanın temellerini atıyoruz. Türkiye ve dünyada adından söz ettiren bir üniversiteyiz, başarımızı da yükselteceğiz. Erbakan Üniversitesi’ne müthiş bir teveccüh var.   İç barış ve huzurumuz var. Yurt dışına gitmek isteyen akademisyenin gitmesine engel bir durum yok. 
Başarılı öğrencileri buraya çekeceğiz ve onlara yüksek oranda burs vereceğiz. Bunların hepsi üniversitemizi daha başarılı kılmak için atılan, atılacak adımlar.” 

866b264d-d923-484a-9a0e-d6cc7df3702a.jpg

ÜNİVERSİTEDE İKİNCİ ÖĞRETİMLER KAPATILACAK

Üniversitenin başarı sıralamasını önceki görev süreci içerisinde yükselttiklerini, yeni dönemde de  daha yükselteceklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu,  2023 yılında dünya genelindeki üniversiteler arasında bin, bin 200 bandına girdiklerini, 2023 yılında tüm üniversiteler arasında 14. sırada yer aldıklarını, yine 2023’te devlet üniversiteleri arasında da 8. sırada olduklarını belirten  Zorlu, son olarak şunları ifade etti: “Yatay büyümek istemiyoruz.  Öğrenci sayımız yükselmeyecek aksine azalacak. Bölümlerde ikinci öğretimleri kapatacağız. 40 bin öğrencimiz var, bu sayıyı 30 bine çekeceğiz. Biz, akademisyenlerimizin araştırma ve projeye yönelik işler yapmalarını istiyoruz. Hür düşünceye, bilme, ortak akla, başarıya, dayanışmaya önem veren bir üniversiteyiz. Ayrıca Erbakan Müzesi için Karatay Belediyesi yer tahsisi yaptı. Proje aşamasındayız. Spor kompleksleri konusunda da proje aşamasındayız. Konya’ya balon turizmini kazandıracağız. Türk müziği konservatuarı ilkokul ve lise açacak.  Cumhurbaşkanımızın son ziyaretinde kendilerine söz verdik. Türkiye'de ilk 5, dünyada da ilk 500 üniversite arasında yer alacağız. Çünkü Cumhurbaşkanımıza söz verdik.” 

 

HABER MERKEZİ 

AdminAdmin