GÜNCEL

Rektör Aksoy, Temiz Çevre Farkındalığı İçin Doğa Yürüyüşü’ne Katıldı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Fen Fakültesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Etkinlik kapsamında Selçuklu ilçesinde yer alan Meramşah Vadisi’nde temiz çevre farkındalığı için düzenlenen Doğa Yürüyüşü’ne katıldı.

Rektör Aksoy, Temiz Çevre Farkındalığı İçin Doğa Yürüyüşü’ne Katıldı

“Doğa için Yürü” sloganıyla Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve Selçuklu Belediyesinin desteklediği etkinlik, Meramşah Vadisi gerçekleştirilen doğa yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, öğretim elemanları, öğrenciler ile Selçuklu Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

Resim önizlemesi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, öğrencilerin bu tür gönüllülük projelerinde yer almasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi. Üniversite olarak benzer etkinlikleri düzenlemeye devam ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Yeni eğitim öğretim döneminizde başarılar diliyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Verimli bir program olmasını diliyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat da doğanın insan psikolojisine olumlu katkılar sağladığını belirtti. Bu bağlamda kampüste yer alan yürüyüş yolları ve parkların öğrencilerin istifadesinde olduğunu kaydeden Prof. Dr. Polat, “Etkinliğin de çevre temizliğine duyarlılık gösteren bir etkinlik olması ayrı önem taşıyor. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Resim önizlemesi

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı ise etkinliği Selçuk Üniversitesinin sürdürülebilirlik politikası doğrultusunda doğa ve çevreyi koruma, ekolojik sistemi dengeleme amacıyla düzenlediklerini aktardı. Prof. Dr. Küçükkolbaşı, Fakülte olarak doğa ve çevre duyarlılığına ilişkin etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLER FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN MALAS GÖLETİ’NDE ÇÖP TOPLADI

Etkinliğin ikinci bölümünde ise öğrenci ve öğretim elemanları, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Selçuklu ilçesinde bulunan Malas Göleti kıyılarında çöp topladı.

Resim önizlemesi

Göletin ekosistemine katkıda bulunmak amacıyla öğrenci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 100 gönüllü, alanda gözle görülen cam, plastik, kağıt – karton ve diğer atıkları ayrıştırarak çöp torbalarına topladı. Belirli alanlarda bir araya getirilen torbalar, sonrasında çöp kamyonlarına yüklendi.

AdminAdmin