GÜNCEL

Ramazan Erkoyuncu:''Kurum İçin Ekibimizle Gece Gündüz Çalışıyoruz ''

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsü'nde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Ramazan Erkoyuncu:''Kurum İçin Ekibimizle Gece Gündüz Çalışıyoruz ''

PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Erkoyuncu, Konya Şeker Kampüsü’nde düzenlenen programda üç ayların başlangıcının ve Regaip Kandili’nin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Erkoyuncu, basının her zaman tarafsız ve ilkeli bir duruşunun olması gerektiğine dikkat çekerek, “Kamu menfaatini gözeten, toplumun hassasiyetlerine duyarlı, objektif ve ilkeli duruşa sahip tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

“Konya basını özverilidir”
Konya’da görev yapan yazılı ve görsel basın temsilcilerinin tarafsız, ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla toplumun sesi olma misyonunu üstlendiğine vurgu yapan Başkan Ramazan Erkoyuncu, “Basın, milletin müşterek sesidir. Şehrimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya kuruluşları kamu yararını ön planda tutarak, toplumun gözü kulağı ve sesi konumundadır. Bu bağlamda şehrimizde özverili ve bilinçli bir şekilde görevlerini yapan tüm basın mensuplarını tebrik ediyorum” dedi.

Borç yapılandırılmalarına ilişkin bilgiler veren Başkan Ramazan Erkoyuncu, "1 yıldan bu yana yapılanma içerisine girdik. Yapılandırılmanın ilk taksidini ödedik. Enerjiden bir kuruş gıda grubuna transfer etmedik. Enerji kendini borcunu ödese de orada protokol be sözleşme gereği transfer etmedik. Kangal enerji santrali 750 milyon dolar para TL'ye döndü. Enflasyon şuanda yüzde 65 oranında şeker yüzde 30 arttı enflasyonun yarısı kadar bile yükselmedi. Ham yağı da daha satamadık. Ayçiçek yağın fiyatı piyasada yeni yeni düzelmeye başladı. Biz çiftçiler olarak son yıllarda iyi para kazandık ama biz kazandığımız paraları unuttuk. Bizim 6 milyar lira borcumuz var. Bütün gayretimizi sarf ediyoruz. Şeker de devasa şekilde olumsuzluklar yaşıyoruz. 540 bin ton şekerimiz çıkacak" dedi.

Kangal Termik Santrali kendi borcunu öder”
Başkan Erkoyuncu, toplantıda son 1 yıl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kangal Termik Santrali ile ilgili bilgi veren Erkoyuncu, santralin borcunun yapılandırıldığını söyledi. Erkoyuncu, santralin ilk taksitinin ödendiğini belirterek, "İkinci taksit ise 31 Mart itibariyle ödenecek. Kangal Termik Santrali'nin 750 milyon dolar borcu vardı. Biz bu borcu 1 kuruş bile artırmadık. Yani enerjiden buraya 1 kuruş para transferi olmadı. Kangal Termik Santrali'mizde şu an bir problem yok. Santralimiz çok rahat kendi imkanlarıyla kendi borcunu öder. Enerji maliyetleri bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de çok yükseldi. Bizim de bu anlamda Soma Termik Santrali'mizle ilgili Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğüyle olan görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

“Ödemeler Şubat ayında yapılacak”
Başkan Erkoyuncu, Şubat ayında pancar paralarının ödeneceğine de vurgu yaparak, “Çiftçilerimizden bu yıl rekor pancar aldık. Piyasa şartlarında olumsuzluklar yaşanıyor muhakkak ama bizler de üzerimize düşen neyse yaparız. Şubat ayında pancar paralarını ödeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin