GÜNCEL

Prof. Dr. Aksoy: Her Zaman Öğrencilerimizin Yanındayız

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleşti. Bilimsel çalışmalara, akademik düşünceye büyük önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Aksoy, “Ülkemizin geleceğine yatırım yapmak adına her zaman öğrencilerimizin yanında yer alıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Aksoy: Her Zaman Öğrencilerimizin Yanındayız

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı’nda ilk olarak bölüm başkanları ve Dekan Prof. Dr. Mehmet Göküş, yürütülen faaliyetler ve hedefler hakkında bilgi verdi.

 

“ÜNİVERSİTEMİZİ DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIDIK”

Aldıkları bayrağı en üst sıralara taşımanın gayretinde olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Kampüsümüzdeki, fakültelerimizdeki fiziki mekanların iyileştirilmesine yönelik pek çok adım atıldı. Konya’nın gözbebeği olan Selçuk Üniversitesinin uluslararası standartlarda eğitim vermesi için çabalıyoruz. Bilimsel çalışmalara, akademik düşünceye önem veriyoruz. BAP yönergemizde yaptığımız değişiklik, Üniversitemizin daha iyi noktalara gelmesine katkı sağladı. Fakültelerdeki akreditasyon süreçlerini destekledik. Tüm bu adımlar bizim uluslararasılaşmamıza yardımcı oluyor. Devletin hesap verilebilirliği ve özel sektörün hızlı hareket edilebilirliğini birleştirip bir Üniversite ortaya çıkardık. Doluluk oranımız yüzde 99’a ulaştı. Üniversitemize artık büyük bir teveccüh gösteriliyor. Ülkemizin başarılı gençleri, ilk 20’ye girenler, Üniversitemizi tercih ediyor.” dedi.

 

“HER ZAMAN ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Dijital anlamdaki dönüşümün sağlanmasına yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını dile getiren Prof. Dr. Aksoy, “Bu sayede uzaktan eğitimi sorunsuz bir şekilde atlattık. Pandemiyle birlikte ortaya çıkan ekonomik krize rağmen projelerini desteklediğimiz öğrencilerimiz; uluslararası arenada, TEKNOFEST’te büyük başarılar elde etti. Ülkemizin geleceğine yatırım yapmak adına her zaman öğrencilerimizin yanında yer aldık. Üniversitemizdeki 300’e yakın engelli öğrencinin, engelli personelin daha rahat bir ortamda çalışabilmesi için gerekli adımları attık. Bilimsel anlamda desteklediğimiz, özlük haklarını iyileştirdiğimiz akademisyenlerimiz; ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize, Üniversitemize sahip çıkmalı, ülkemizin başarısı için çalışmalı, taşın altına elini koymalı.” diye konuştu.

AdminAdmin