KÜLTÜR - SANAT

Özgün Resim Yaratma Sürecinde Cam Baskı Tekniği Uygulama Çalışmaları

Başkalarını örnek tutmayıp yalnız kendine özgü, alışılagelmiş olandan farklı bir nitelik taşıyan bir kavram olarak tanımlanan özgünlük, sanatçının yarattığı yeni ve kişisel yapıtında sanat adına asıl anlamını bulur. Türk resim sanatının yerelden ulusala, ulusaldan evrensele ulaşma yolunu kendine hedef edinen Türk Sanatçısı, özgün eserleriyle uzun bir süreç alacak bu yolda mücadelesini sürdürür.

Özgün Resim Yaratma Sürecinde Cam Baskı Tekniği Uygulama Çalışmaları

Bu sanatçılardan Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi Prof. İbrahim Çoban, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Baskı resim atölyesinde, 29 Aralık 2022 günü saat 14.00’da öğretim elemanları, öğrenciler ve sanat severler eşliğinde izlenmeye değer bir workshopla, cam yüzeyi kullanılarak yapılan Mono baskı tekniği, özgün resim yaratma süreci bağlamında nasıl? farklı kullanabilir. Bu teknik, resim yaratma sürecinde pentürel bir dile nasıl dönüştürebilir? sorularını cevaplayacak.

Pürüzsüz bir cam, metal ya da taş bir plakanın yüzeyine sürülen boyanın baskı makinesinden geçirilerek kâğıda aktarıldığı mono ve monotipi baskı tekniği temel ilkelerinden yola çıkarak tasarımlarını kendine özgü geliştirdiği cam baskı tekniği uygulamalarıyla tek yüzey üzerinde çok katmanlı baskı yöntemiyle özgün sanat eserine dönüştürecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin