YEREL

Oruç Tutan Çocuklar Hediyelerine Kavuştu

Akşehir Belediyesi; mübarek Ramazan ayında çocuklarda Ramazan bilincini oluşturmak, onları oruç tutmaya teşvik etmek amacıyla ‘3 Gün Oruç Sizden Hediyesi Bizden’ sloganıyla bir etkinlik başlatmıştı.

Oruç Tutan Çocuklar Hediyelerine Kavuştu

Ramazan-ı Şerif ayında; toplam 3 gün orucunu tutan 7 ve 8 yaşındaki Akşehirli çocukların Akşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden başvuru yaparak katılabildiği etkinlikte, ödül töreni Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Resim önizlemesi

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki ödül törenine; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Baykan, bazı kamu kurum müdürleri, belediye meclis üyeleri ile ödül almaya hak kazanan çocuklar ve velileri katıldı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Akkaya “Ağaç yaşken eğilir hepimiz tarafından bilinen ve artık klasikleşen bir değim ama derinliğine baktığında önemini hayatımızın her alanında görmek mümkün. İçinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde yavrularımızın dini anlamda daha duyarlı ve bilgili olabilmeleri biz yetişkinlerin ellerinde.  Bizler de bu mübarek günlerde çocuklarımıza Ramazan ayını sevdirmek ve dinimizin bizlere emrettiği hususların bilincini oluşturmak için   “Üç Gün Oruç Sizden Hediyesi Bizden” adlı bir etkinlik başlattık. Bunun yanı sıra her hafta Cumartesi günü düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleri ile eski Ramazanları yaşatmaya çalıştık.

Resim önizlemesi

Kaydını yaptırıp sözünü yerine getiren bütün çocuklarımıza hediye sözünü vermiştik. Bugün de bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu etkinlik ile yavrularımız hem zihin ve gönül dünyamızın ışığı dinimizi daha iyi tanımanın heyecanını yaşadılar, hem de Ramazanın bereketinden nasiplerini aldılar. Ayrıca bu Ramazan ayının hafızalarda farklı bir yer edineceğine eminim. Akşehir Belediyesi olarak bizler üzerimize düşeni yapıyor ve geleceğimizin mimarı gençlerimizin hayata daha donanımlı ve hazırlıkla atılabilmeleri için bir çok alanda hizmet vermeye gayret ediyoruz. Gençlerimizin hayatlarına dokunmak ve her alanda yanlarında olmak için bilimden sanata, spordan müziğe pek çok alanda yavrularımıza hizmet vermekteyiz. Genç AKSES bünyesinde bulunan İHA kursları, Zekai Baloğlu Atletizm Yarışması, uçurtma şenliği, bilardo turnuvası, yüzme kursu gibi yavrularımıza yönelik nice hizmetlerimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra gençlerimizi bütün kötü alışkanlıklardan korumak için branşı ne olursa olsun bütün spor dallarında Akşehir Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız ve destekçileriyiz. Öğrencilerimizin her zaman ders ile sıkmamak için çeşitli eğlence, etkinlik ve konferanslar ile küçük tatlı molalar vererek hayatın tadını almalarını hedefliyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Baykan’da yaptığı konuşmada kendi çocukluğundaki Ramazan’lardan örnekler verip Nasreddin Hoca’nın oruç ve ramazanla ilgili iki fıkrasını anlattı. Baykan “Biz Akşehir’i Konya’nın ilçeleri arasında en entelektüel kent olarak biliriz. Akşehir Konya’nın batıya açılan kapısıdır. Akşehir; okumuşuyla yazmışıyla, siyasetçisiyle, tüccarıyla bu ülkede önemli bir yere sahiptir. Konya ne kadar biliniyorsa Akşehir’de o kadar bilinir. Çünkü Akşehir bir taraftan da Kurtuluş Savaşı’mızın Batı Cephesi Karargahıdır” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından hediye almaya hak kazanan çocukların hediyeleri takdim edildi. Tören katılan çocuklar ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

AdminAdmin