GÜNCEL

Öksüz; “Zuchex’e katılan üye firmalarımızı, büyük ölçekli dış ticaret fırsatları bekliyor”

Ev ve mutfak eşyaları endüstrisinin en özel koleksiyonlarını, inovatif yeniliklerini ve geleceğin trendlerini vitrine çıkaracak olan Zuchex, 14-17 Eylül tarihlerinde, Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleşecek. Tarsus Fuarcılık tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı, ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği) ve KOSGEB destekleriyle 33.’sü yapılacak Zuchex’e, bu yıl Konya’dan Efegil Kristal, Evle, Flodex, Homapex Pratik Ev Eşyaları, Konerdem, Lorenzo, Melisa Plastik, Mevlüt Ali Altunay, Pimes, Saraylı Madeni Eşya, Savaşan Emaye ve Vipas katılıyor. Dünyanın dört bir tarafından, çoğunluğu satın almacı 45 bin profesyonelin ziyaret etmesi beklenen fuar, toplam 100 bin metrekare alanda gerçekleşecek. Ödüllü ve yeni lansman ürünlerin sergileneceği, inovatif tasarım sunumlarının gerçekleştirileceği Zuchex 2023, ayrıca üç gün boyunca “Kobiler Dijitalleşiyor”, “E-İhracatla Globale Açılıyoruz”, “Türkiye’de ve Dünyada Perakende ve E-Ticaret” ana başlıkları altında ZuchXTalks etkinliğine de ev sahipliği yapacak.

Öksüz; “Zuchex’e katılan üye firmalarımızı, büyük ölçekli dış ticaret fırsatları bekliyor”

Ev ve mutfak eşyaları ihracatına milyar dolarlık katkı

 

Alanında bölgesinin lider, dünyanın en büyük ikinci uluslararası ticaret fuarı olan Zuchex’in 33. buluşmasını, aralarında perakende devlerinin de yer aldığı 10 bin kadar yurt dışı satın almacının ziyaret etmesi bekleniyor. Dünya ihracat liginde ilk üç hedefleyen Türkiye ev ve mutfak eşyaları sektörüne, Zuchex ile milyar dolarlık ticaret katkısı sağlayacaklarını vurgulayan Tarsus Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, “Fuara; yurt içi ve yurt dışındaki büyük satın almacılar, zincir mağazalar, e-ticaret firmaları, bağımsız perakendeciler, toptancı ve perakendeci kuruluşlar, bayi ve distribütörler, HORECA, catering ve organizasyon şirketleri, kurumsal hediyelik eşya firmaları, tasarımcılar ve uluslararası ticaret firmaları gelecek. Sayıları 1.200’ü geçen katılımcı markalarımız, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 45 bin profesyonel ile Zuchex’te buluşacak” dedi.

 

Öksüz; “Zuchex’e katılan üye firmalarımızı, büyük ölçekli dış ticaret fırsatları bekliyor”

 

“12 milyar dolarlık büyüklüğe sahip Türkiye Ev ve Mutfak Eşyaları Sektörü, geçtiğimiz yıl 6,5 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Dünya sıralamasında 8. sıraya yükseldi. Bu yılı, 7 milyar dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz” diyen Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Öksüz, Zuchex fuarının bu hedefe ulaşmada doğrudan katkısı olacağını vurguladı.

 

İlham verici tasarımlar ile yarının ev ve mutfak trendlerinin sergileneceği Zuchex 2023, fuar süresince katılımcı markaların özel sunum, etkinlik ve workshoplarına da ev sahipliği yapacak. “Sofra ve Mutfak Eşyaları, Pişirme Ekipmanları, Plastik Ev Eşyaları / Bahçe Aksesuarları, Ev Gereçleri, Dekoratif Ev ve Mutfak Eşyaları ile Elektrikli Ev Aletleri” ana kategorilerinde düzenlenen Zuchex’i takip etmek isteyenler, www.zuchex.com adresinden ücretsiz online ziyaretçi kayıtlarını yaptırabilirler.

 

AdminAdmin