EKONOMİ

Nijeryalı Heyete IPARD Tecrübelerimizi Aktardık

Nijerya Merkez Bankası (CBN) öncülüğünde, Tarımsal Kredi Garanti Planlama Fonu (ACGSF) ve ülkenin diğer devlet kurumlarından yetkililerinin katılımı ile oluşan heyet, AGCSF Türkiye Çalışma Turunda ülkemizde gerçekleştirdikleri çalışma ve ziyaretleri kapsamında İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret ettiler.

Nijeryalı Heyete IPARD Tecrübelerimizi Aktardık

Tarım ve kırsal kalkınma alanında ülkemizi model ülke olarak belirleyerek ülkemizi ziyarete gelen Nijerya heyetine tecrübelerimizi, IPARD programını ve uygulamalarını ayrıntılı şekilde anlatarak aktardık. Nijeryalı heyet oldukça ilgilerini çeken IPARD programı hakkında ayrıntılı sorular sorarak destekleme sürecinin tamamı hakkında bilgi almaya çalıştılar.

 

Bugüne kadar Konya’da IPARD I ve IPARD II dönemlerinde yaklaşık 1.2 milyar TL’lik imzalanmış sözleşme ile 1287 yatırıma toplam 439 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirdik. İlimizde Faydalanıcıların gerçekleştirdiği dolaylı yatırımlarla beraber yaklaşık 2.5 milyar TL’lik ekonomik hacim oluşurduk. Bu desteklerimiz bölgesel istihdam, tarım, tarıma bağlı/dayalı sanayi sektörlerine ve neticede bölge ekonomisine canlılık getirmiştir. IPARD programları ile oluşturduğumuz bu ekonomik büyüklük ve canlanma Nijerya heyetinin oldukça ilgisini çekmiştir. Heyet sonrasında bilgi alışverişi yapılabilmek için iletişim bilgilerimizi almış ve yaptığımız teknik sunumları talep etmişlerdir.

 

Aralarında Nijerya Merkez Bankası yöneticileri ve Nijerya Tarım Bakanlığı Temsilcilerinin de bulunduğu heyeti makamında ağırlayan İl Koordinatörümüz, kurumumuz ve IPARD programı hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Sunum ardından soru-cevap bölümü ile toplantı sona erdi.

 

AdminAdmin