EĞİTİM

NEÜ, Uluslararası İş Birliklerine Kuzey Makedonya’dan İki Üniversiteyi Ekledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda iş birliği anlaşmalarına imza atmaya devam ediyor. NEÜ, son olarak Kuzey Makedonya’daki Tetova Üniversitesi ve Mother Teresa Üniversitesi ile eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliği anlaşmaları imzaladı.

NEÜ, Uluslararası İş Birliklerine Kuzey Makedonya’dan İki Üniversiteyi Ekledi

NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, üniversite adına karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve iş birliği anlaşmaları yapmak üzere Kuzey Makedonya’da bulunan Tetova Üniversitesi ve Mother Teresa Üniversitesini ziyaret etti. Ziyaretlerde öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak bilimsel toplantılar yapma ve bilimsel çalışmalarda iş birliğini içeren anlaşmalar yapıldı.

 

Resim önizlemesi

Protokol törenlerinde anlaşmaları; NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüseyin Zahit Selvi, Tetova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Zejneli ve Mother Teresa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Izet Zeqiri imzaladı.

Resim önizlemesi

Konu hakkında görüşlerini dile getiren NEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Selvi, “Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda çalışmalarımızı Kuzey Makedonya’da sürdürdük. Burada iki üniversite ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi ile çeşitli bilimsel çalışmalar yapma konularında istişarelerde bulunarak anlaşmalar imzaladık. Verimli geçen ziyaretlerin ve imzaladığımız anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Resim önizlemesi

Toplantılar esnasında ayrıca, NEÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünün desteklediği yüksek lisans tez projesiyle üretilen ‘Kuzey Makedonya Atlası’ da her iki üniversitenin rektörüne takdim edildi.

 

AdminAdmin