GÜNCEL

Necmettin Erbakan'da yeni rektör kim olacak?

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde rektörlük atamaları öncesi kulis çalışmaları da hızlandı. Prof. Dr. Cem Zorlu'nun görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala yeni rektörün kim olacağı merakla bekleniyor

Necmettin Erbakan'da yeni rektör kim olacak?

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN)'de yeni rektörün atanmasının ardından gözler Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne çevrildi. 4 yıl önce NEÜ rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Cem Zorlu'nun görev süresinin dolmasına kısa bir zaman kala rektör adayları da kulis çalışmalarını hızlandırdı. NEÜ rektörlüğüne Konya kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin aday olduğu öğrenildi.

REKTÖRLÜK İÇİN EN ÇOK KONUŞULAN İSİM

Selçuk Üniversitesinde bir önceki yönetimde rektör yardımcısı olarak görev yapan ve halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Göz polikliniğinde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Okka'nın adı da rektörlük için konuşuluyor.

adsiz-004.jpgProf. Dr. Mehmet Okka

 

Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Doğan de rektörlük için kulis çalışmalarını yürüten isimlerden biri.

adsiz-003.jpg Prof. Dr. Metin Doğan

 

Geçtiğimiz yıllarda Meram Tıp Fakültesi'nda başhekim olarak görev yapan ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlük görevini yürüten Prof. Dr. Ahmet Tekin'in de rektörlük için ismi kulislerde geçiyor.

adsiz-005.jpg Prof. Dr. Ahmet Tekin

 

Konya kamuoyunun yakından tandığı diğer isim Prof.Dr. Zekeriya Mızırak'ın da rektörlük için ismi geçiyor.

adsiz-002.jpg Prof.Dr. Zekeriya Mızırak

 

NEÜ rektörlüğü için en güçlü adayların başında Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu geliyor.

adsiz-001.jpg Prof. Dr. Önder Kutlu

Şu an İngiltere'de bulunan Prof. Dr. Önder Kutlu, yerel siyasette, sivil toplum kuruluşlarında ve akademik camiada rektörlük için en çok anılan isimlerden biri oldu. Konya basınının da yakından tanıdığı Prof. Dr. Önder Kutlu, bazı gazetelerde de köşe yazarlığı yapıyor.

 

AdminAdmin