YEREL

Nasreddin Hoca’nın Fıkraları 27-28 Kasımda Canlandırılacak

Akşehir Belediyesi tarafından, vefatının 739. yılında Nasreddin Hoca’yı anmak, gelecek nesillere daha iyi aktarmak ve O’nu tüm dünyaya daha iyi tanıtabilmek amacıyla Nasreddin Hoca Anma Günleri kapsamında gerçekleştirilen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması finalleri 27–28 Kasım 2023 tarihleri arasında, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Nasreddin Hoca’nın Fıkraları 27-28 Kasımda Canlandırılacak

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca’nın vefatının 739. Yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen anma günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar Arası Fıkra Canlandırma Yarışması, İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Ertelenen yarışma 27–28 Kasım 2023 tarihleri arasında, Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE FİNALİ 28 KASIM’DA AKM’DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Akşehir Belediyesi tarafından dereceye girecek takımlara verilecek ödüller bölge ve Türkiye finallerinin ardından sahiplerini bulacak. Ülkenin dört bir yanından sağlanan katılım ile bölge finallerinin 27 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Fıkra canlandırma yarışmasının Türkiye finali ise 28 Kasım tarihinde yapılacak ve öğrenciler kıyasıya yarışacak. Final yarışmaları kapsamında Nasreddin Hoca’nın birbirinden güzel fıkraları sahneleyecek ve takımlar dereceye girmek için gayret gösterecek.

MÜSABAKA BİRİNCİSİNE 30 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK

Müsabaka ile Akşehir’in en büyük değerlerinden olan Nasreddin Hoca’nın yeni nesillere aktarılmasının amaçlandığı yarışmada hiçbir okulun ve yarışmacının memleketlerine eli boş gönderilmemesi amaçlanıyor. Akşehir Belediyesi tarafından yarışmaya katılım sağlayan her öğrenciye madalya ve özel hediyeler verilecek. Aynı zamanda birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncü takıma ise 15 bin TL ödül takdim edilecek. Dereceye giren takımların yanı sıra yarışmaya katılan her okula 5’er bin TL ödül takdim edilecek.

Ülkenin dört bir yanından ve fark kültürlerden gelen, Akşehir’imizde misafir edilen yarışmacılar ve eğitmenlerine Akşehir kültürünün sunulması için ise sıra yarenleri gösterisi yapılacak ve Akşehir lezzetleri tanıtılacak.

 

 

 

 

AdminAdmin