KÜLTÜR - SANAT

Nasreddin Hoca Anma Günleri Başlıyor!

Vefatının 739. yılında Nasreddin Hoca anılmaya, gelecek nesillere aktarılmaya devam ediliyor. Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nasreddin Hoca Anma Günleri, 24-25 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinlikler ile tamamlanacak.

Nasreddin Hoca Anma Günleri Başlıyor!

SABAHIN SEHERİNDE NASREDDİN HOCA ESİNTİLERİ

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca’yı anmak, onu gelecek nesillere daha iyi aktarmak, Nasreddin Hoca’nın bilge kişiliğini ve tüm dünyaya mâl olan yaşantısını tanıtabilmek amacıyla düzenlenen Anma Günleri 24 Ekim 2023, saat 06.00’da, Hasan Paşa İmaret Camii’nde düzenlenecek olan “Sabahın Seherinde Nasreddin Hoca’dan Esintiler” buluşması ile başlıyor. Kılınacak sabah namazının ardından cemaat ile birlikte önce Nasreddin Hoca Türbe ziyareti gerçekleştirilecek ardından ise Nasreddin Hoca Meydanı’nda çorba ikramı yapılacak. Anma günlerinin ilk günü ise saat 12.30’da, İplikçi Camii’nde gerçekleştirilecek Mevlidi Şerif ile son bulacak.

NASREDDİN HOCA, AKSARAY ÜNİVERSİTESİNDE DE ANILACAK

Anma Günleri etkinlikleri kapsamında 25 Ekim Çarşamba günü, saat 14.00’de Aksaray Üniversitesi’nde “Nasreddin Hoca: Dün, Bugün, Yarın” konulu konferans gerçekleştirilecek. Konferans ile dünyaya mâl olan ve her özelliği ile beğeni kazanan Nasreddin Hoca bir de akademik bir göz ile ele alınacak, anılacak, genç nesillere aktarılacak.

FIKRALAR İLERİ BİR TARİHTE CANLANDIRILACAK!

Nasreddin Hoca Anma Günleri’nin ayrılmaz bir parçası haline gelen ve bu yıl 7. düzenlenecek olan Fıkra Canlandırma Yarışması’nın, Filistin’de yaşanan insanlık dışı olaylar sebebi ile ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Yarışmaların ertelenmesi ile ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Hocamızın mizahi ve insanı yönünün yanı sıra dini bir şahsiyet olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Bu denli çok yönlü bir zat anılırken kardeşlerimizin yaşadıkları acıları görmezden gelemezdik. İslâm âleminde büyük sıkıntılar yaşanırken, tabiri caiz ise Müslüman kardeşlerimiz kan ağlarken güldürü özelliği yüksek olan bu yarışmanın düzenlenmesinin uygun olmayacağına karar verdik. İstişareler sonucunda yarışmanın ileri bir tarihe ertelenmesini kararlaştırdık. Bütün paydaşlarımızın ve katılımcılarımızın bu konuda bizlere hak vereceklerinden hiç kuşkumuz yok. Temennimiz akan kanın en kısa zamanda durması.” ifadelerini kullandı.

 

 

AdminAdmin