SİYASET

Mustafa Kalaycı, ‘’Konya Sanayimiz Bizleri Gururlandırıyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, yapılan yatırımlarla ihracat rakamları her geçen gün artan Konya sanayisinin ülkede üst sıralara yükselmeye başladığını söyledi.

Mustafa Kalaycı, ‘’Konya Sanayimiz Bizleri Gururlandırıyor”

Kalaycı, Konya Sanayi Odasını ziyaret ederek yönetim kurulu başkanı Mustafa Büyükeğen, yönetim kurulu üyeleri Celalettin Yılmaz ve Yusuf Küçükhemek ile biraraya geldi.

MHP’li Kalaycı, Konya’ya yapılan yatırımların ihracat rakamlarını yükselttiğini ifade ederek, “Konya sanayimiz bizleri gururlandırıyor. 5 yıl önce 1,5 milyar dolar olan Konya’nın ihracatı 2022 yılında 3,3 milyar dolara çıktı. Bu yılın üç aylık verilerine göre Konya ihracatta 3. sıraya çıktı. Bunun altında yapılan yatırımlar var” dedi.

“Silah test merkezi ile kayıplar önlenecek”

Savunma sanayiinin Konya ihracatında önemli bir yer tuttuğunu aktaran Kalaycı, av tüfeği üreticilerinin yapılmakta olan silah test merkezi sayesinde artık uygunluk belgesi almak için yurt dışına gitmek zorunda kalmayacağını vurguladı.

Kalaycı şunları söyledi; “Av tüfeği ihracatında Türkiye İtalya’dan sonra dünyada ikinci sırada. Bu da ağırlıklı Konya Beyşehir bölgesinde üretilen silahlar aracılığıyla oluyor. Bu tüfeklerin ihracatı için test edilip uygunluk belgesi alınması gerekiyor ve bu test merkezi Türkiye’de yok. Yurt dışına gönderilen tüfekler tanesi 18-19 Euro verilerek uygunluk belgesi alınıyordu. Hem maliyet hem de zaman açısından kayıp oluyordu. İşte bu teknoloji ihtisas bölgemize test merkezi kuruluyor. Bu da kısa sürede bitecek. Zaman ve maliyet kayıpları da önlenmiş olacak.”

“Konya’dan yeni markalar bekliyoruz”

Son beş yıllık süreçte Konya’ya yapılan sanayi yatırımlarına değinen Kalaycı, Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi, Konya Özel Endüstri Bölgesi, Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Türkiye Silah Test Merkezi ve Konya Yeni Sanayi Sitesi gibi hamlelerin ülke ekonomisine önemli katkıları olacağını dile getirdi.

Kalaycı, Konya Teknik Üniversitesi ile sanayi işbirliğinde yeni projelere imza atılmasını beklediklerini söyleyerek, “Konya sanayimizde beklentimiz yeni markaların ortaya çıkması” diye konuştu.

AdminAdmin