EKONOMİ

MÜSİAD Konya İhracatta Çığır Açıyor

MÜSİAD Konya öncülüğünde Libya, İran, Özbekistan ve Konyalı iş adamları, iş konseyi toplantısı bir araya gelerek çalışma fırsatları değerlendirildi.

MÜSİAD Konya İhracatta Çığır Açıyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya Tarım Fuarı büyük ilgi gördü. Fuarda MÜSİAD Konya tarafından düzenlenen çalıştayı ile Libya, İran, Özbekistan ve Konyalı iş adamları bir araya geldi. Libya, İran ve Özbekistan’dan 51 kişilik heyet Konya’da ağırlanarak, iş fırsatları değerlendirildi.

‘İHRACATAMIZI ARTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ’

Resim önizlemesi

MÜSİAD Konya ev sahipliğinde gerçekleştirilen iş konseyi toplantısında açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Murat Çankırlı “MÜSİAD Konya olarak şehrimizin ihracatını artırmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Yakın coğrafyamızla ticaretimizi artırmak konusunda özel programlar planlıyoruz. Bugün de Libya, İran ve Özbek iş insanlarını şubemizde ağırlıyoruz. Birlikte ticaretimizi nasıl artıracağımızı değerlendiriyoruz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘LİBYA İLE ÖZEL BAĞLAR OLSUN İSTİYORUZ’

Resim önizlemesi

Libya’nın Konya için büyük imkanlar sunduğunu ifade eden MÜSİAD Konya Yönetim Kurulu Üyesi ve Mekik Komite Başkanı Ahmet Fatih Özboyacı, “5-9 Mart tarihleri arasında yapılan Konya Tarım Fuarı, ülkemizin en ünlü fuarlarından bir tanesi. Fuarda katılım ve ülkemizin ihracatını arttırmak adına yurt dışından heyetler davet ettik. Bu bağlamda Libya, İran ve Özbekistan’dan 51 kişilik heyet ağırladık. Özellikle Libya heyetinden gelen katılımcılar bu konuya oldukça ilgililer. Konya, Libya için çok büyük bir imkan sunuyor. Libya ile Türkiye arasında derin bağlar olduğunu biliyoruz ama Konya ile de özel bağlar olsun istiyoruz. Bunun için elimizden gelen desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.

‘İHRACATIMIZ YÜKSELDİ’

Resim önizlemesi

Türkiye ihracatının yükselmeye devam ettiğini söyleyen Ahmet Fatih Özboyacı, “Türkiye'nin son 20 yılda başarmış olduğu gelişim hamlesini inşallah Libya'da da yapmak için gayret göstereceğiz. Bu noktada baktığımız zaman Türkiye yıllık ortalama yüzde 5 buçuk büyüme ivmesiyle devam ediyor. Bunun yanında milli gelirimiz 238 milyar dolardan 5 kat artışla 1 trilyon 120 dolara çıkmış durumda. İhracatımız 20 sene öncesine göre 36 milyar dolardan 256 milyar dolara, turizm gelirimiz de 13 milyar dolardan 55 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Benzeri bir ivmeyi inşallah Libya'nın da yakalamasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

‘İRAN HEYETİ ÇOK ETKİLENDİ’

Resim önizlemesi

Heyetin Konya Tarım Fuarı’ndan çok etkilendiğini vurgulayan Ahmet Fatih Özboyacı, Komşu ülkemiz İran’da geçtiğimiz aylarda otomotivle alakalı bir heyet misafir etmiştik. Bu kez de tarımla ilgili bir özel heyeti misafir ettik. Konya Tarım Fuarı’ndan oldukça etkilendiler. Tüm katılımcılarımıza Konya’nın tarım alanında neler yapıldığını detaylarla gösterebilmek için saha gezileri organize ettik. En son da MÜSİAD Konya ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz iş konseyinde Konyalı iş adamları ve heyetlerimiz bir araya geldiler. Birlikte yapılabilecek İran, Libya ve Türkiye’nin ortaklaşa yapabileceği hususlar değerlendirildi. Çalışmalarla alakalı da bir zemin oluşturulmaya çalışıldı. Her iki ülkenin de neler yapabileceği konusunda sunumlarını dinledik.” dedi.

AdminAdmin