GÜNCEL

“Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” Projesinde Muhtarlar Konya’da Buluştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın himayelerinde gerçekleştirilen “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesi açılış programı Konya’nın ev sahipliğinde; İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Vali Vahdettin Özkan ve 1154'ü Konya’dan olmak üzere 53'ü misafir olan toplam 1207 muhtarın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” Projesinde Muhtarlar Konya’da Buluştu

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Aydemir tarafından "Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım Eğitim Projesi" tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesi açılış programında konuşan Vali Vahdettin Özkan; “Bu şehirde yaşamak ve bu şehre hizmet etmenin çok kıymetli olduğunu ifade ederken sizleri bu şehirde misafir etmekten duyduğum memnuniyetimi bildirmek istiyorum.” dedi.

 

Muhtarlarımızın kamu idareleriyle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü vurgulayan Vali Özkan; “Muhtarlık kurumu; toplumumuzda insanlarımızın hissiyatına tercüman olan, teveccühüne mazhar olan, kamu hizmeti yapan ve sivil anlamda da işlev gören bir kurumdur. Sizler de bu kurumun taşıyıcıları ve mümessillerisiniz. Öncelikle böyle bir görevi layıkıyla yaptığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın getirdiği taleplere baktığımız zaman; artık dikey olarak bakanlıklarımız düzeyinde yapılan iş ve işlemlerin nasıl yapıldığına oldukça hakim olduklarını görüyorum. Muhtarlarımız; hükümetin, idarenin çok etkin birer yardımcısıdır. Vatandaşlarımızın hissiyatına hakim ve ihtiyaçlarından haberdarsınız. Sivil anlamda esas olarak yaşadığımız bölgede ve mahallede insanların üzerinde ittifak ettiği kişilersiniz.” dedi.

 

“Muhtarlarımızla Yeni Yüzyıla Adım Adım” projesinin önemine değinen Vali Özkan; “Kurumsal kapasitenin artırılması ile bütün sektörlerdeki gelişmelerin takip edilmesi, taleplerin hükümetimizin ilgili birimlerine aktarılması, vatandaşlarımızın hükümetimizin icraatları hakkında bilgilendirilmesinde köprü vazifesi gören siz muhtarlarımız elbette toplumsal dayanışma için de  çok önemli bir kurumu temsil ediyorsunuz. Bu anlayışın artarak devam etmesi temennimizdir. Milletimizin hissiyatı da bu yöndedir. Bu hissiyata tercüman parlamentomuz yasal çerçeve oluşturmuştur. Operasyonel ve icracı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde muhtarlık kurumunun bu işlerliği daha da gelişme temayülündedir. Özellikle muhtarlarımızın temsilcisi Dernek ve Federasyon olarak sivil anlamda bu işe el atması çok daha kıymetlidir. Konfederasyonumuza, başkanımıza, dernek temsilcilerimize teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen programa; Vali/İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Münir Karaloğlu, Vali Vahdettin Özkan, Vali/İller İdaresi Genel Müdürü Emin Bilmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, İlçe Kaymakamlarımız, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, İl protokolümüz ve 1154'ü İlimizden 53'ü misafir olan muhtarlarımız katıldı.

 

AdminAdmin