YEREL

Minikler Türkiye Halter Şampiyonası Akşehir’de Başladı

Türkiye Halter Federasyonu ile Akşehir Belediyesi İşbirliği ile Akşehir’de düzenlenen Minikler Türkiye Halter Şampiyonası 2. Etap yarışmaları başladı.

Minikler Türkiye Halter Şampiyonası Akşehir’de Başladı

Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’nda başlayan şampiyonaya Türkiye’nin 20 ilinden toplam 115 sporcu katılıyor. 27 Ağustos Pazar günü sona erecek şampiyonanın ilk gününde 40 kilo erkeklerde Toprak Köleoğlu, 35 kilo erkeklerde Çelebi Karataş, 36 kilo kadınlarda Tamanına Süleyman, 40 kilo kadınlarda Zeynep Süra kahraman, 44 kilo kadınlarda Ayşegül Aletirik birinci oldu.

Dereceye giren sporculara madalyaları şampiyonayı izleyen protokol tarafından takdim edildi.

Madalya takdimi öncesi bir konuşma yapan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyonaya ev sahipliği yaptı içim Akşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek “Bugün burada Akşehir Belediyesi’nin katkılarıyla az önce izlediğimiz sporcu kardeşlerimizin geldiği noktaları gördünüz. İnşallah burada düzenlediğimiz bu platformda geleceğin Naimlerini, Halillerini, tribünde şu anda oturan 2004 olimpiyat şampiyonu Taner Sağırları, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Yasin Aslanları ve birçok milli sporcuları, şampiyonları yetiştireceğiz. Sevgili minikler başarı hiçbir zaman uzak değildir. Başarının yarısı yürekten inanmaktır. Siz inanırsanız ve hocalarınıza güvenip azimle çalışırsanız işte devletimizin güzide temsilcileri, büyüklerimiz atalarınız burada hepsi sizin geleceğiniz için çaba sarf etmektedir“ dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, böyle güzel bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek “Gençlerimizin hayatlarını şekillendirmesi ve sporun evrenselliğinin yaşatılması bakımından bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmak bizleri onurlandırdı. Belediyemiz kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri desteklemeye ve ev sahipliği yapmaya ziyadesiyle önem veriyor. Bu kapsamda 20 ilden katılan 105 halterci şehrimizi temsilen katılan 10 halterci ile toplamda 115 sporcu 14 ayrı siklette yarışacak, başarılar diliyorum. Evveliyatı Osmanlı’ya dayanan halter branşı,  günümüzde gençlerimizi sporun kucaklayıcı gücüyle sarıyor, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor. Bu nedenle Akşehir Belediyesi olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız ve en büyük destekçilerindeniz. Gayemiz iyi bir gençlik, güzel insanlar yetiştirmek ve emek veren eğitmenlerimize destek olmaktır. Bu amaç istikametinde Akşehir Belediyesi olarak Onur Günü 100. Yıl münasebeti ile Süper Lig’de mücadele eden kulüplerin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz U12 futbol müsabakasını düzenledik. Geçtiğimiz aylarda Atlı okçuluk müsabakalarına, yamaç paraşütü eğitimlerine, halk oyunları grup yarışmasına ve daha nice faaliyetlere destekte bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Bugün ise bu anlamlı buluşmaya ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırıyor. Teknoloji çağı olarak adlandırılan çağımızda siz gençlerimizi bu gibi bağımlılıklardan uzak tutmak ve geleceklerinizi şekillendirmek adına şahsım ve bütün Akşehir halkı tüm imkanlarımızla sizlerin yanındayız. Sevgili gençler, ülkemize olimpiyatlarda en çok madalya getiren ikinci spor branşının halter olması sebebi ile sizlere daha çok çalışmak düşer. Bu nedenle yeni başarılara imza atacağınıza ve aranızdan daha nice Halil Mutlu’lar, Naim Süleymanoğulları çıkacağına canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Ödül töreninde Akşehirli milli halter sporcuları Nuran Yalçın, Hatice Karagöz ve Halil Ergün birer gösteri kaldırışı yaptılar. Akşehir Belediyesi Avrupa ve  Türkiye’de derece yapan bu sporcuları da altınla ödüllendirdi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, şampiyonaya destek veren protokol üyelerine de birer plaket takdim etti.

Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki şampiyonanın ödül törenine Akşehir Kaymakamı İsmail Küreci, Akşehir Garnizon Komutan Vekili Yarbay İbrahim Polat, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ilçe protokolü, kamu kurum müdürleri, sporcular, antrenörler ve vatandaşlar katıldı. Şampiyona çeşitli kilolardaki sporcuların yarışlarıyla 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü akşamı sona erecek.

 

AdminAdmin