GÜNCEL

Milletvekili Selman Özboyacı, “TEKNOFEST büyük bir ilham kaynağı”

Milletvekili Selman Özboyacı, Vietnam’da düzenlenen 9. Küresel Genç Parlamenterler Konferansı’nda Türkiye’nin dijital yolculuğu hakkında bilgi verdi.

Milletvekili Selman Özboyacı, “TEKNOFEST büyük bir ilham kaynağı”

Bu sene “Gençlerin Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Aracılığı ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşmada Hızlandırıcı Rolü” teması ile düzenlenen konferansta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni genç Milletvekilleri Selman Özboyacı ve Zehranur Aydemir temsil etti. Konferansın ana teması gençlerin dijital dönüşümdeki rolü üzerine kurulurken, oturumlarda inovasyon ve girişimler üzerine de değerlendirmelerde bulunuldu. Programlar kapsamında katılımcı ülkelere e-Devlet Kapısı ve TEKNOFEST hakkında bilgi veren Selman Özboyacı, inovasyon, dijitalleşme ve girişimcilik gibi alanlarda Türkiye’nin eskisinden çok daha ileride olduğunu söyledi.

Resim önizlemesi

“e-Devlet, devletin dijitalleşmesinin en önemli örneğidir”

İlk gün oturumunda Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğu hakkında bilgi veren AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, e-Devlet’in en önemli dijital dönüşümlerden birisi olduğuna dikkat çekti. Dijital teknolojilerin kullanımında ve talebinde benzeri görülmemiş artış yaşandığını ifade eden Özboyacı, “Türkiye, tüm dünyada olduğu gibi dijitalleşmeyi çok hızlı benimsedi. Devletin dijitalleşmesini hızlandırmak ülkemizin en önemli sorumluluklarından biridir. Türkiye’de dijital devletin teknik altyapısı iki temel unsurdan oluşmaktadır; kurumsal bilişim sistemleri ve e-Devlet Kapısı. 2008 yılında hizmete giren e-Devlet, birçok konuda bürokrasinin azalmasına katkı sundu. Türkiye Dijital Dönüşüm Ofisi, 2018 yılında kuruluşunun ardından e-Devlet Kapısı’nda sunulan kamu hizmetlerinin hem sayısının hem de olgun düzeyinin artırılması konusunda büyük çaba harcadı. Bu çalışmalar sayesinde son birkaç yılda hem portalımızın trafiğinde hem de vatandaş memnuniyetinde ciddi bir artış yaşandı. Yapılan bu dönüşümün temeli, geleneksel kamu hizmetlerini elektronik ortama taşımak olsa da birçok konuda da tasarrufu ortaya koydu. 61 milyonu aşkın kullanıcı tarafından elektronik ortamda erişilip kullanılabilen bir portal olan e-Devlet, devletin dijitalleşmesinin en önemli örneğidir.” dedi.

“TEKNOFEST büyük bir ilham kaynağı”

Resim önizlemesi

 

Birçok ülkeden genç milletvekillerinin katıldığı konferansta gençlerin dijital dönüşümdeki rolünün ele alındığı oturumda bir konuşma gerçekleştiren Özboyacı, inovasyon, dijitalleşme, girişimcilik gibi alanlarda Türkiye’nin eskisinden çok daha ileride olduğunun altını çizdi. AR-GE harcamalarının neredeyse iki katına çıktığı ifade eden Milletvekili Selman Özboyacı, “Organize sanayi bölgelerinden teknoparklara kadar teknolojik kapasitemizde önemli artışlar yaşandı. Savunmadan havacılığa, denizcilikten uzaya kadar pek çok alanda yerli ve milli girişimlere imza attık. Gençlerimizi her alanda olduğu gibi üretmek konusunda da teşvik ediyoruz. Bu bağlamda 2018 yılında ilk lansmanı gerçekleştirilen TEKNOFEST, gençlerimizin ilham kaynağı olmuş durumda. Öyle ki artık TEKNOFEST, Türkiye’nin marka değeri haline geldi. Milli Teknoloji Hamlesi’nin en önemli parçası ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarına destek olmak amacıyla roketlerden otonom sürüş sistemlerine, insansız hava araçlarından su altı sistemlerine kadar teknolojinin birçok alanında çeşitli yarışma ve etkinliği içerisinde bulunduruyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan Özboyacı önümüzdeki ay İzmir’de düzenlenecek TEKNOFEST’e genç mevkidaşlarını da davet etti.

Resim önizlemesi

Konferans boyunca heyetler arası görüşmeler de gerçekleşirken 9. Küresel Genç Parlamenterler Konferansı çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin