SİYASET

Milletvekili Koçak’tan , Gazilik Hakkı İçin Kanun Teklifi’’

MHP Konya Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Konur Alp Koçak, “Gazilik haklarının teslimini bekleyen binlerce kahraman vatan evladının mağduriyetlerini gidermek amacıyla bir kanun teklifi verdik." dedi.

 Milletvekili  Koçak’tan , Gazilik Hakkı  İçin  Kanun Teklifi’’

MHP Konya Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Konur Alp Koçak, “Gazilik haklarının teslimini bekleyen binlerce kahraman vatan evladının mağduriyetlerini gidermek amacıyla bir kanun teklifi verdik." dedi.

 

MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak,   sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terörle mücadele sırasında yaralanmış olmasına rağmen gazilik unvanı alamamış olanların mağduriyetlerini gidermek amacıyla bir kanun teklifi hazırladığını duyurdu. MHP Konya Milletvekili Koçak, şu açıklamada bulundu:

Gazilik Hakkımızı İstiyoruz diyen binlerce kahraman vatan evladının sesine kulak verip mağduriyetlerini gidermek amacıyla bir kanun teklifi verdik. Maluliyet oranı %40'tan az olduğu gerekçesiyle gazilik unvanı alamayanlara hak ettikleri bu payenin verilebilmesinin önünü açacak kanun teklifimizin en kısa sürede hayata geçmesini temenni ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin 19 Eylül 2023 tarihinde bu konuya ilişkin yaptıkları şu açıklamayı, bu vesileyle hatırlatmak istiyorum:

"Gaziler bizim göz nurumuz, gurur nişanemizdir. Haklı mücadelelerini sahiplenmek, meşru taleplerini savunmak siyasi ve manevi sorumluluğumuzun bir gereğidir. Bu kapsamda terörle mücadele esnasında yaralanan, fakat gazi sayılmayan kahraman kardeşlerimizin haklarını vermek, gazilik unvanıyla taltif etmek boynumuzun borcudur.
Gaziliğin yara oranı, yara yüzdesi, yara derecesi olmaz, olmamalıdır. Gazi, gazidir; başkaca bir tasnife yer ve gerek yoktur. Terörle mücadele sırasında yaralanıp da mevzuat hükümleri çerçevesinde yeterli şartları sağlayamadığı iddia edilen gazilerimizin ağırlaşan mağduriyetleri derhal çözülmelidir. Çözümün adresi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Şehit ve gazilerimize layık olabilmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı tekraren ifade ediyor, bütün gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak’ın hazırladığı kanun teklifi, 7082 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Kabul Edilmesine Dair Kanun’da değişiklik yapılmasını öngörüyor. Kanun teklifinin TBMM’de kabul edilmesi halinde, terörle mücadelede sırasında yaralanmış olmasına rağmen ilgili mevzuatı gereğince gazilik unvanı taşımayan yaklaşık 20 bin kişiye, yaralanma tarihi ve derecesine bakılmaksızın gazilik unvanı verilmesinin önü açılmış olacak. Kanun teklifi, Meclis Başkanlığı tarafından Plan ve Bütçe Komisyonuna ve Milli Savunma Komisyonuna havale edildi.

Resim önizlemesi

Resim önizlemesi

AdminAdmin