GÜNCEL

Milletvekili Hasan Ekici’den 15 Temmuz Milli Birlik Günü Mesajı

Saadet-Gelecek İttifakı Konya Milletvekili Hasan Ekici 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

 Milletvekili Hasan Ekici’den 15 Temmuz Milli Birlik Günü Mesajı

Ekici yaptığı basın açıklamasında;

 “Türk demokrasi hayatı maalesef darbelerle, post modern darbelerle, askeri muhtıralarla ve darbe girişimleriyle sık sık kesintiye uğramıştır. Yakın tarihimizde 1960 ve 1980 darbelerini, 1971 muhtırasını, 28 Şubat post modern darbesini ve nihayet 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimini yaşadık. Her biri Türk demokrasi tarihine düşen kara lekeler.

Yaşadığımız darbelerin ve darbe girişimlerinin ülkemize ağır sonuçları oldu. Demokrasimiz askıya alındı. Darbe dönemlerinde ve daha sonra demokrasiye geçiş aşamalarında ağır hukuk devleti ve insan hakkı ihlalleri yaşandı. Ekonomimiz geriye gitti. Sivil toplum faaliyetleri geriledi. Darbelerin ve darbe girişimlerinin bedellerini ülke ve millet olarak hep birlikte ödedik.

15 Temmuz darbe girişiminin ülkemiz için son darbe girişimi olması en büyük temennimizdir. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha darbeler ve darbe girişimleri yaşatmasın.

Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimini planlayanları, gerçekleştirenleri ve destekleyenleri lanetliyorum. 15 Temmuz gecesi vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız ve demokrasimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin mekânları cennet olsun. 15 Temmuz gazilerimize Rabbimden şifalar, kahramanlarımıza da hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum.

15 Temmuz gecesinde Ak Parti teşkilatlarıyla birlikte darbe girişimine karşı sonuna kadar direnmiş biri olarak şunu da ifade etmek isterim ki darbenin ilk saatlerinde köşe bucak kaçanlar, darbenin gidişatına göre tavır almak için hiçbir açıklama yapmayanlar bugün yine meydanlara çıkacaklar. Kürsülerde kahramanlık nutukları atacaklar. Cumhurbaşkanına bağlılık yeminleri edecekler.

15 Temmuz’un gerçek kahramanları ise Gelecek Partisi kadrolarında ülkemize hizmet etmeye devam ediyorlar. Bizler 15 Temmuz gecesi yaptığımız gibi ülkemize yapılacak her türlü darbe girişiminde meydanlara çıkmaya ve canlarımız pahasına direnmeye hazırız. Yeter ki ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bağımsızlığı ilelebet sürsün.” Dedi.

AdminAdmin