SİYASET

Milletvekili Halil Etyemez: Konya’mız İçin Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdüreceğiz

Konya yatırımlarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Selçuklu başkenti Konya, tarımda, sanayide, kültürde ve ilimde zirvede olan kadim bir şehrimizdir. Sadece bugünlerimizin değil yarınlarımızın da öncü şehri Konya’mız için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.

Milletvekili Halil Etyemez: Konya’mız İçin Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdüreceğiz

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Hükümetleri döneminde Konya’ya yapılan yatırımları meclis kürsüsünden anlattı.

 

Selçuklu başkenti Konya’nın tarımda, sanayide, kültürde, ilimde ve birçok alanda zirvede olan kadim bir şehir olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, “Sadece bugünlerimizin değil yarınlarımızın da öncü şehri Konya’mız için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Konya eğitim şehridir. Konya’mızda 11 bin olan derslik sayısını 25 bine, 16 bin olan öğretmen sayısını 36 bine çıkarttık. Şehrimize Necmettin Erbakan ve Konya Teknik Üniversiteleri olmak üzere 2 devlet, birde vakfa bağlı Gıda ve Tarım Üniversitesi’ni kazandırdık. 8’den 31’e çıkarttığımız yükseköğrenim yurt binaları ile toplam 36 bin 586 öğrenci kardeşimizin barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Konya sağlık şehridir. Sağlıkta toplam 3 bin 350’nin üzerinde yatak kapasiteli 33’ü hastane olmak üzere 150’nin üzerinde sağlık tesisini şehrimizin hizmetine sunduk. Bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanemizi açtık. Yol medeniyettir anlayışıyla Konya’mıza yapılan karayolu yatırımlarını 1 milyar 373 milyon liradan 17 milyar 278 milyon liraya yükselttik. Bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden bin 261 kilometreye çıkarttık. Konya’mızı yüksek hızlı trenin merkezi haline getirdik. Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı hemşehrilerimize hizmet vermeye başladı. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasını şehrimize kazandırdık.” dedi.

 

Konya’da sanayi ve enerji alanında yapılanlara değinen Etyemez, organize sanayi bölgesi sayısını 11’e çıkarttıklarını ve 3 endüstri bölgesi açtıklarını belirtti. Etyemez, “ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası üretime başladı. İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında Konya'mızın merkezinde 500 tane sanayi işyeri açacağız. Ülkemizin en büyük güneş enerji santrali olan Karapınar Güneş Enerji Santrali’ni, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açtık. Konya nüfusumuzun yüzde 90’ını ihtiva eden 15 ilçemizde doğalgaz hizmeti veriyoruz. Yunak, Altınekin, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi ilçelerimize gaz arzını bu yıl sağlayacağız. Akören, Güneysınır, Taşkent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük ve Çeltik ilçelerimiz ise önümüzdeki yıl doğalgaz kullanmaya başlayacak. Böylece 27 ilçemizi doğalgazla buluşturmuş olacağız.” diye konuştu.

 

Konya’nın tarım şehri olduğuna vurgu yapan Etyemez, tahıl üretiminde lider olan Konya’nın hayvan varlığı, süt, kırmızı et, tohum, tarım makineleri üretimiyle de birinci sırada olduğuna dikkat çekti. Daima üreticilerin yanında olduklarının altını çizen Etyemez, “Bizler, üreticilerimizin yanındayız. Konyalı üreticilerimize son 20 yılda yatırımlarla birlikte 57.3 milyar lira tarımsal destek sağladık. ‘Su Medeniyettir’ düsturuyla, bir damlasını bile ziyan etmeden suyun gücünü milletle buluşturuyor bu kapsamda Konya’mızda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sulama alanında 19 milyar 137 milyon 272 bin lira yatırım yaparak, 24’ü baraj, 31’i gölet olmak üzere 301 tesisi hizmete aldık. Su tasarrufu sağlayan modern sulama sistemlerini hayata geçiriyoruz. Ereğli İvriz Sağ ve Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemleri’ni 5 buçuk milyar yatırım bedeli ile 400 bin dekar araziyi kapalı sulama sistemleriyle buluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

TOKİ aracılığıyla Konya’ya 29 bin 857 konut projesi yaptıklarını bildiren Etyemez, sosyal konut projesi kapsamında 7 bin 655 konut daha yapılacağını, 11 bin 390 konutluk ev yapmaya hazır arsayı ilk hizmete sunacaklarını söyledi. Daha yeşil bir Konya için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini açıklayan Etyemez, “Konya’mızda 120 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 6 şehir ormanı, 14 bal ormanı ve 37 mesire yeri tesis ettik. Konya’mıza 2 milyon 400 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan kazandırıyoruz, 14 millet bahçesi yapıyoruz. Ayrıca AK Belediyelerimizin Kelebekler Vadisi, Bilim Merkezi, Stadyum gibi yatırımlarıyla Konyamıza vizyon kazandırdık. Güçlü, büyük Türkiye hedefiyle çıktığımız bu yolda önümüzdeki yüzyıl, inşallah 'Türkiye Yüzyılı' olarak tarihe geçecektir.” dedi.

 

 

AdminAdmin