YEREL

Milletvekili Etyemez: Konya Tarımın Başkenti

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Akşehir’e geldi. Milletvekili Etyemez ilk Olarak Akşehir Belediyesi’ne gelerek Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya ile ilçede yapılan yatırım ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Milletvekili Etyemez: Konya Tarımın Başkenti

Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu ile MHP Akşehir İlçe Başkanı Mehmet Akif Dilber’de hazır bulundu.

Belediye ziyaretinin ardından Akşehir’de bir ilk olarak topraksız çilek üretimi yapılan Ramazan Çelik’e ait serayı ziyaret eden Milletvekili Etyemez burada yapılan üretim hakkında bilgi aldı. Milletvekili Etyemez’e Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir İlçe tarım ve Orman Müdürü Soner Kahraman’da eşlik etti. Ramazan Çelik’e ait 1500 metrekare alanda 3 katlı olarak üretim yapılan tam otomasyonlu serada, yıllık 20 bin kilogram çilek üretiliyor.

Sera ziyaretinde açıklamalarda bulunan Milletvekili Halil Etyemez “Geçtiğimiz hafta 12 gün boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizde bütçe görüşmeleri vardı. Tamamlanınca Konya’mıza geldik. Akşehir’imize gelerek Belediye Başkanımız ve İlçe başkanımızı ziyaret ettik. Akşehir ziyaretimiz kapsamında Ramazan Çelik isimli yatırımcımız tarafından topraksız çilek üretimi yapılan seramızı yerinde imceledik. Akşehir’de çilek olarak ilk uygulama burada. Bütün dünyada topraksız tarım üzerine yeni gelişmeler oluyor. İnsanlar üretimde daha çok buna yöneliyor. Bizde de, Konya’mızda da bu çilek üretiminin topraksız tarımın yapılabileceğini burada gördük. Tabi çitçimize, yatırımcımıza da bunların teşvik edilmesini istiyoruz. Akşehir’imiz tarımda oldukça önemli bir yere sahip. Belediye Başkanımızın sağ olsun şehircilik konusunda da güzel hizmetleri ve yatırımları var. Bana göre daha güzel olan ise şehrimizin insanını, gençlerini, kültürünü daha ileriye taşıyacak güzel faaliyetleri var. Ben kendisine bunun için teşekkür ediyorum. Turgut Cansever’in söylemiş olduğu çok güzel bir söz var ‘Şehri inşa etmek yetmez, nesli de ihya etmek gerek’. Eğer nesli ihya etmezseniz, inşa etmiş olduğunuz şehri gelir yıkar ve bir kıymeti kalmaz. Onun için zihinleri değiştirmek lazım. Kültürleri geliştirmek lazım. Alışkanlıkları değiştirmek lazım ve kültürü daha ileri noktada, kendi medeniyet kodlarımıza uygun yeni nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Akşehir’imiz zaten tarihi bir şehir. Nasreddin Hoca’mızın şehri ama tarihte de önemli bir olaylara ev sahipliği yapmış şehirlerimizden bir tanesidir. Bu anlamda da burada nesli ihya ederek; tarihimize, kültürümüze, medeniyet kodlarımıza son derece önemli bir bağlantı kuracak faaliyetler yapıyor Belediye Başkanımız. Burada kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Her belediyede bunu görmek mümkün değil ama Akşehir bu konuda gerçekten örnek teşkil eden bir şehir, kültürel faaliyetleri, festivalleri özellikle Nasreddin Hoca Şenlikleriyle” dedi.

Tarımın geleceğin sektörü, gıdanın geleceğin alanı olduğunu belirten Milletvekili Etyemez “Gıdayı hem üretmek, hem sağlıklı üretmek, sağlıklı süreçlerle tarladan mutfağa taşıyabilecek çalışmalarımızı da geliştirmemiz gerekiyor. Özellikle Konya tarımda Türkiye’nin önemli bir şehri, tarımın başkenti. Onun için bütün ilçelerimizde tarım faaliyetleri ve üretime katkı sunan çiftçilerimiz bizim için önemli. Bu sene çiftçilerimiz gerçekten çok iyi üretim gerçekleştirdi.  Pandemi sürecinde; pandemi, hastalık, mikrop demeden çiftçimiz üretti ve milletimize, halkımıza sağlıklı gıda sunumu yaptı. Bu anlamda da Konya’mızın bütün ilçelerindeki çiftçilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz, emeklerine sağlık” diye konuştu.

Akşehir’e yapılan ziyaret için Milletvekili Halil Etyemez’e teşekkürlerini sunan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da “Kendileri ile birlikte topraksız çilek üretimi yapılan Ramazan Çelik hemşehrimizin serasında incelemelerde bulunduk. Akşehir’imizde topraksız sera, topraksız çilek üretimi konusunda bu sera bir ilk tesis. Bu anlamda bu serada bazı eksikler olmuş, gereken rekolte yakalanamadı ama İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de katkılarıyla daha güzel üretim konusunda çalışmalar olacak. Ben de üreticimize teşekkür ediyor, hayırlı kazançlar diliyorum” dedi.

Halil Etyemez ziyaretleri kapsamında Akşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Dönemeç Kitap Kafe’yi ziyaret ederek, buradaki öğrencilerle sohbet etti.

 

AdminAdmin