SİYASET

Milletvekili Erdem ;"Atama bekleyen öğretmenler üzerinden siyaset yapılıyor"

Partisinin grup önerisi üzerinde söz alan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, 2023 yılının Temmuz ayında KPSS'nin yapıldığını ancak aradan geçen süreye rağmen öğretmen atamasının yapılmadığını söyledi.

Milletvekili Erdem ;

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ise "atama bekleyen öğretmenler" üzerinden siyaset yapıldığını bildirdi. Komisyonlarda ve Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda "atanamayan öğretmen sayısının 500-600 bin olarak lanse edildiğini" ancak bu rakamın doğru olmadığını vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:

"Plan ve Bütçe Komisyonunda bakan beye 'son atamada kaç bin öğretmen atama için başvurdu?' diye sordum. Bana gelen cevap 125 bin. ÖSYM'ye sorduğumuzda 300 bin civarı bir öğretmenin KPSS'ye girdiğini görüyoruz. Ama kimse AK Parti iktidarı döneminde kamuya 800 bin öğretmen alınıp, dışarıda kalanlar da var ama özelde de 200 bine yakın öğretmenin çalıştığını hesaba katmıyor. Haklı olarak her atama döneminde özelde çalışan öğretmenlerimiz de devlette görev almak ister. Sizlerin söylediği kadar olmayan başvuruların da buradan kaynaklandığını görüyoruz."

AdminAdmin