SİYASET

Milletvekili Ekici : Kamu Kurumları Gerekli Önlemleri Almadılar!

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, geçtiğimiz gün Antalya’da yoğun yağışın ardından meydana gelen sel felaketine ilişkin konuştu. Sel felaketinde alt geçitte mahsur kalan bir vatandaşımızın hayatını kaybettiğini ifade eden Ekici, “Bu işten sorumlu kamu kurumları neden gerekli uyarı, önlem ve tedbirleri almadılar. Buradan sormak istiyorum; söz konusu alt geçit neden kapatılmadı?” diye sordu. Ekici ayrıca sel nedeniyle ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlarında mağduriyetinin bir an evvel giderilmesi çağrısında bulundu.

 Milletvekili Ekici : Kamu Kurumları Gerekli Önlemleri Almadılar!

Saadet-Gelecek Grubu Konya Milletvekili Hasan Ekici, TBMM’de İYİ Parti’nin, Antalya’da geçtiğimiz gün meydana gelen sel felaketi vesilesiyle verdiği Meclis Araştırma önergesi üzerine grubu adına söz aldı.

“KAMU KURUMLARI NEDEN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMADILAR?”

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasına Antalya’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden 2 çocuk babası Halil Yıldız’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilekleriyle başlayan Ekici, sorumlu kamu kurumlarının sel felaketi öncesi vatandaşlara yeterli uyarıyı yapmadığını belirtti. Ekici, “Böylesi büyük bir yağış ihtimalinin öncesinde vatandaşlarımıza gerektiği ölçüde duyurulup duyurulmadığı hususunda kaygılarımız var. Başta Antalya Valiliği, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Antalya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü kısacası bu işten sorumlu kamu kurumları neden gerekli uyarı, önlem ve tedbirleri almadılar” ifadelerini kullandı.

“ALTGEÇİT NEDEN KAPATILMADI?”

Sel felaketinde bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği alt geçirin neden kapatılmadığını belirten Hasan Ekici, 47 yaşındaki merhum Halil Yıldız’ın cansız bedenine, Kepez ilçesindeki Gıyahaseddin Keyhüsrev Alt Geçiti’nde ulaşıldı. Buradan sormak istiyorum; söz konusu alt geçit neden kapatılmadı? Vatandaşımız muhtemeldir ki panik oldu, aracı arıza yaptı; ne yapacağını bilemedi ve maalesef vefat etti” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİ”

Sel suları nedeniyle ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi çağrısında bulunan Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “

Diğer yandan yaşanan felaket nedeniyle yaralanan evlerini, iş yerlerini su basan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın bir an evvel yaralarının sarılması gerektiğini bir kez daha önemle vurgulamak istiyorum. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya Valiliği'ne AFAD üzerinden acil yardım ödeneği olarak 20 milyon TL aktarıldığını ifade etti. Bu meblağ ne ölçüde yeterlidir? Ayrıca Bölgede elektrik kesintilerinin olduğunu da biliyoruz bu konuda vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirerek gerekli çalışmalar acilen yürütülmelidir” diye konuştu.

“YEREL YÖNETİMLER ÜZERLERİNE DÜŞENİ YAPMALILAR”

“Biz, Gelecek-Saadet Grubu olarak bu elim hadise üzerinden siyaset yapma niyetinde değiliz. Ancak, her bir vatandaşımızın saçının teline dahi zarar gelmesinden üzüntü duyuyoruz” diyen Ekici, sözlerini şöyle noktaladı:

“Herkes işini gerektiği gibi yapmak durumunda. Bu işleri liyakat sahibi ehil kişiler üstlenmelidir ki; böylesi acı olayların önüne geçebilelim… Alt geçitlerin yoğun yağmur sonrasında dikkatle takip edilmesi önemlidir. Bu konuda gerek mülki idari amirleri, gerek yerel yönetimler üzerlerine düşün görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. Ben sözlerimi toparlarken merhum vatandaşımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; tüm Antalyalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

AdminAdmin