SİYASET

Milletvekili Ekici Aylardır Susuz Olan Köylülerin Derdiini Dile Getirdir

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Erentepe Mahallesinde 2 aydır şebeke suları akmıyor. Köy çeşmesinden doldurdukları bidonlarla evlerine taşıdıkları suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışan köylüler duruma tepki gösterdi. Köylülere destek veren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici de yetkililere köylülerin su sorununun bir an önce giderilmesi çağrısında bulundu.

 Milletvekili   Ekici Aylardır Susuz Olan Köylülerin Derdiini Dile Getirdir

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı kırsal Erentepe Mahallesi sakinleri şebeke suları akmadığı için 2 aydır köyde bulunan kuyu suyundan ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Kuyudan doldurdukları suları bidonlarla evlerine taşıyan köylüler, yetkililerin sorunlarını görmezden geldiğini söyledi.

“KÖYLÜNÜN NE ÇEKTİĞİNİ GÖRSÜNLER”

Mahalle sakinlerinden Halil Samancı, su kuyruğunda bekleyen araçları göstererek, duruma tepki gösterdi. Samancı, “Burası köyümüzün su kuyusu. Tam iki aydır şebekelerden içme suyu akmıyor. KOSKİ arızayı gidermek için sıraya yazmış. Bu sıcak havalarda köylü böyle sıra bekleyerek yemek suyunu, hayvanların suyunu pınardan karşılıyor. Hiçbir yetkili köyün su sorunuyla ilgilenmiyor. 2023 yılında köylüye yapılan bu eziyete yetkililer duyarsız kalıyor. Görsünler köylünün çektiğini. 4-5 araba su doldurmak için burada sıra bekliyor” dedi.

Resim önizlemesi

 

“GEREKENİN YAPILMASINI RİCA EDİYORUZ”

Kuyudan su dolduran bir kadın ise, “İki aydır sularımız olmadığı için bu şekilde sıra bekleyerek, yiyecek, içecek ve hayvanlarımızın sularını buradan karşılıyoruz. Yetkililer bu durumla ilgilenmiyor. Gerekenin yapılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ŞOVU BIRAKIP VATANDAŞA HİZMET EDİN”

Köylülere destek veren Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici ise, belediye yetkililerine tepki gösterdi.  “Bu görüntüler 2023 Türkiye’sine yakışmıyor” diyen Ekici, şunları söyledi:

“Köylülerimizle su sorunlarına ilişkin konuştuk. Yaşanan arıza nedeniyle vatandaşlarımızın evlerinde 2 aydır su yok. Vatandaş taşıma suyla ihtiyacını gidermeye çalışıyor. ‘Gönül belediyeciliği yapıyoruz’ diyen iktidar belediyeleri bir köyümüzün su sorununu dahi çözüme kavuşturmayacak kadar aciz durumda. Boş söz ve şovlarınızı bir kenara bırakıp, vatandaşa hizmet edin. Bu sıcak havalarda köylülerimize susuzluğu reva görmeyin ve sorunu derhal çözün. Sorun çözüme kavuşuncaya kadar takipçisi olacağız.”

AdminAdmin