SİYASET

MHP'den İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için, İYİ Parti'ye ittifak çağrısı yaptı. MHP lideri, bu çağrıyı partisinin Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir aracılığıyla iletti. Mesajında, İYİ Parti yönetimine seslenen Bahçeli, “Yuvaya çağırdık, dönmediniz. Ülke hayrına, yerel iktidarda komşu olalım ." ifadelerini kullandı. Şimdi gözler İYİ Parti’den yapılacak açıklamaya çevrildi. İYİ Parti’de pazartesi günü toplanacak Başkanlık Divanı sonrasında bir açıklama yapılması bekleniyor.

MHP'den İYİ Parti'ye yerel seçimlerde ittifak çağrısı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Genel Başkanımız 1 Ağustos 2019 tarihinde Twitter üzerinden bir mesaj yayınlamış ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere özel bir çağrıda bulunmuştu. Yine Sayın Genel Başkanımız İYİ Parti'ye yeni bir çağrısını iletiyor ve saygıdeğer kamuoyuyla paylaşıyorlar."

Bahçeli, ittifak çağrısında "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti  PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından gözler İYİ Parti’den yapılacak açıklamaya çevrildi.

İYİ Parti’de pazartesi günü Başkanlık Divanı toplanacak. Parti yöneticilerinin bir araya geleceği toplantıda, MHP’den gelen açıklama da masaya yatırılacak.

Toplantının ardından Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu bir açıklama yapacak.

Bu açıklamayla birlikte, Bahçeli’nin İYİ Parti’nin yaptığı çağrıyla ilgili partinin ilk tepkisinin öğrenilmesi bekleniyor.

MHP’Lİ YÖNTER’DEN AÇIKLAMA​

Öte yandan MHP’den Bahçeli’nin yaptığı çağrı sonrası yeni bir açıklama geldi. CNN Türk’te konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e daha önce yaptığı çağrının karşılıksız kaldığını hatırlattı.

“Sessizliğe gömüldüler ya da ironi yaparak cevap vermeye çalıştılar. Sayın Genel Başkanımız çağrılarında samimi, iyi niyetli.” diyen Yönter, “Komşu komşunun külüne muhtaç. Biz de komşuluk hukuku çok önemlidir. Ahlaki temeli vardır. Ülkenin hayrına geleceğimiz için. Komşuluk hukukunda muhabbet vardır, yakınlık vardır.” diyen Yönter, “Ülke hayrına bir olalım, beraber olalım, komşu olalım. Bu çağrı çok saygın bir çağrı. Bu çağrının samimiyetini görmek lazım.Türkiye'nin geleceği için zilletin bir yol olmadığını, çare olmadığını, çözüm olmadığını akıl vicdan sahiplerinin idrak etmesi lazım.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin