SİYASET

MHP Genel Başkanı Bahçeli: '' AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararını tanımamasına destek verdi. “Geldiğimiz aşamada karşımada iki seçenek çıkmaktadır; ya AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır” diyen Bahçeli, AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı da hedef aldı: “Bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz.”

MHP Genel Başkanı  Bahçeli: '' AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerle ilgili mesaj veren Devlet Bahçeli, “Hiçbir şeyi şansa ve sürprize bırakmayacağız. Küresel sömürü çarkında öğütülen, emperyalizme öğün olan iktidara değil Türkiye’ye muhalefet eden partilere meydanın boş olmadığını hem öğreteceğiz hem göstereceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Bahçeli, “Ara sıra keyfi yeterse boş zamanlarında İstanbul’a uğrayan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı evine göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: “CHP ve HEDEP yönetimindeki diğer büyükşehir ve il belediyelerini Cumhur’un iradesiyle birleştireceğiz. Zillet İttifakı’nın ayak oyunları sona erecek, 31 Mart 2019 tarihinden bu yana mahşeri vicdanda bir ızdırap halini alan kayıp yıllar Allah’ın izniyle son bulacak.”

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARINA TEPKİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, “İsrail askerleri bebek, kadın, yaşlı demeden katliam gerçekleştiriyor. Netanyahu katliamları aralıksız sürdürme mesajı verdi. İsrail aciz ve korkaktır. Hastane bahçesine füze atılması da vahşettir” diye konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Gazze konusunda herkes sussa da biz susmayacağız. Sessiz kalmayacağız. İlk olarak İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorlarının açılması şarttır. Derhal ateşkes sağlanmalıdır.”

“İsrail tazminata mahkum edilmelidir” diyen Bahçeli, “Uluslararası Barış Konferansı toplanmalıdır. Netanyahu ve yönetimi savaş suçlarından dolayı Lahey Adalet Divanı’nda yargılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

YARGI KRİZ

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasına değinen Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki fitili tutuşan anlaşmazlık ve gerilim hali bir defa hukuk devleti ve hukuk güvenliği açısından hiç de arzu etmediğimiz bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında cepheleşmeye ve suç duyurusuna varan süreç bir devlet veya rejim krizi değil, böyle görmek ve göstermek isteyen siyasi partilerin sefil bir uydurması, aynı şekilde kuruntusudur.”

“Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır” diyen Bahçeli, “Bu kaçınılmaz gerçeği kabul etmeden son gelişmeler kavramak mutlak butlanla batıldır” ifadelerini kullandı.

YARGITAY’I SAVUNDU

Anayasa Mahkemesi’nin Gezi tutuklusu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ihlal kararı açıldığını anımsatan Bahçeli, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararını savunarak, “Yargıya saygı mecburidir. Bu kararın gereği TBMM’de derhal yapılmalı, konu kapatılmalıdır” diye konuştu.

Bahçeli şunları söyledi:

Kafası zehirlenmiş AYM başkanına hatırlatırım, AYM başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya konumlaşmış koludur. Bu kişinin haddini ve hukukunu aştığını düşünüyoruz. Cesaretin varsa Kandil’e git. AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılanmalıdır.

AdminAdmin