YEREL

Meram'da Kurban Satış Alanlarında yoğun hareketlilik

Meram Belediyesinin Çomaklı’da bulunan kurban pazarında satışlar başladı. Araçların dezenfekte edilerek alana alındığı ve hayvanların veterinerler tarafından sağlık taramasından geçirildiği pazarın yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Meram'da Kurban Satış Alanlarında yoğun hareketlilik

Meram Belediyesinin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurbanlık satış yeri olarak belirlediği Çomaklı Mahallesi Kurbanlık Pazar Alanı’nda satışlar başladı. Kurbanlık taşıyan araçlar Meram Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilerek alana alınırken, Veteriner ekipleri de satış için getirilen hayvanları küpe ve pasaport kontrolleri sonrası sağlık kontrolünden geçiriyor.

Resim önizlemesi

‘KURBAN KESİM YERİ OLARAK YEDİ AYRI NOKTA BELİRLENDİ’

Meram Belediyesi, ilçe genelinde yedi ayrı noktayı kurbanlık kesim yeri olarak belirledi. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bu noktalarda en sağlıklı şekilde kurbanlarını kesebilecek. Belediye tarafından belirlenen kurban kesim noktaları ise şöyle; Çomaklı Kurban Pazarı ve Kesimhanesi, Melikşah Semt Pazarı, Aşkan Semt Pazarı, Kalfalar Semt Pazarı, Kovanağzı Semt Pazarı, Gödene TOKİ Semt Pazarı, Harmancık Kapalı Semt Pazarı, Meram Belediyesi tarafından kurban kesim noktaları olarak belirlendi. Meram Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 23 Haziran Cuma günü başlayan kurbanlık satışları için belirlenen alanın dışında kurbanlık hayvan satışına ve kesimine izin verilmeyeceği bildirildi.

Resim önizlemesi

‘VETERİNERLERİMİZ 24 SAAT VATANDAŞLARIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HİZMETİNDE’

Meram Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Vatandaşlarımızın kurban ibadetini sağlıklı ve gönül rahatlığı ile yerine getirebilmeleri adına tüm önlemler alınmıştır. Bu çerçevede esnaflarımızın, satış amacıyla getirdikleri hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşımadığına dair Veteriner Hekim Raporu’nu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Veteriner hekimlerimiz, Çomaklı Mahallesi’nde bulunan kurban satış yerinde kontrol amacıyla 24 saat boyunca hizmete devam edecekler. Vatandaşlarımız alışverişlerinde kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir.”

Resim önizlemesi

AdminAdmin