YEREL

Meram’da Herşey En İyi Hizmet İçin

Meram Belediyesi hizmette kalite çıtasını yükseltmek adına hizmet içi eğitimlere ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda belediye personeline Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi eğitimi verildi. Siber Güvenlik Uzmanı Fatih Kaplan tarafından verilen eğitimde personele siber saldırı çeşitleri ve korunma yolları anlatıldı.

Meram’da Herşey En İyi Hizmet İçin

Meram Belediyesi’nde, vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla aralıksız sürdürülen hizmet içi eğitimlerde bu kez personele ‘Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’ anlatıldı.

Resim önizlemesi

Siber Güvenlik Uzmanı Fatih Kaplan tarafından verilen eğitimde personele Siber Güvenlik, E-Posta Güvenliği, Bilgisayar Güvenliği, Şifre Güvenliği, Virüs, Anti-virüs, Oltalama, Regülasyonlar, Kişisel Veriler gibi konu başlıkları anlatıldı. Tehlikeleri anlamak, olası güvenlik ihlallerini raporlamak, ISO 27001’in gereklerine uymak noktasında katılımcılara detaylı bilgi veren Fatih Kaplan, virüs ve diğer yazılım ve kaynaklı kurumsal kimliğe zarar veren vakalar hakkında örnekler vererek korunma yollarını anlattı.

Resim önizlemesi

Siber tehditler, Virüs, Truva Atı (Trojan), Solucan (Worm) ve Casus Yazılımlar (Spyware) konusunda da bilgilendirmelerde bulunan Kaplan, güvenlik önlemlerini desteklemenin ve kurumsal gereksinimleri yerine getirmenin öneminden de bahsetti. Bilgi güvenliğini sağlamanın tüm çalışanların sorumluluğunda olduğunu da hatırlatan Kaplan, siber saldırıların büyük çoğunlukla kullanıcı hatalarından kaynaklandığının altını çizdi ve bilgi güvenliğini sağlamak adına personel sorumlulukları ve bu noktada neler yapılabileceğini de anlattı.

Resim önizlemesi

AdminAdmin