YEREL

Meram Belediyesi Vezneleri Cumartesi Günü De Çalışacak

Meram Belediyesi vezneleri, tarihin en geniş kapsamlı vergi affı yapılandırması ile emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle yeni önlemler aldı. Belediyenin vezneleri, yoğunluğu azaltmak ve yapılandırmayı hafta içinde yapamayan vatandaşlar için 27 Mayıs Cumartesi günü de hizmet verecek.

Meram Belediyesi Vezneleri Cumartesi Günü De Çalışacak

Meram Belediyesi’nde Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı vergi affı kanunundan yararlanmak isteyen ve emlak vergisi birinci taksit ödemelerini gerçekleştirecek vatandaşların yoğunluğu yaşanıyor. 12 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 31 Aralık 2022’den önce doğan vergi ve prim borçları ile başvuru tarihine kadar tebliğ edilen idari para cezalarını yapılandıracak vatandaşlar, Meram Belediyesi’ne yoğun bir başvuru gerçekleştiriyor. Belediyeden yapılan açıklamada yaşanan yoğunluğun önüne geçmek ve hafta içinde işlem yapamayanlara olanak sağlamak amacıyla 27 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00 ila 17.00 arasında vatandaşlara hizmet verileceği duyuruldu.

Resim önizlemesi

ÖDEMELER PEŞİN YA DA TAKSİTLE YAPILABİLİYOR

 

Meram Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 7440 sayılı Kanun, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi ile para cezaları, ücret ve pay alacakları, ecrimisil ödemeleri, kira ödemeleri, harçlar ve ihtilaflı borçlarını yeniden yapılandırarak peşin veya taksitle ödeme imkânı sağladığı duyuruldu. Açıklamada ayrıca peşin, 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitle ödeme imkanı sunan kanun gereği başvuruların tamamlanmasının ardından ödemelerin gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Emlak vergisi birinci taksit ödemelerinin son gününün 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü olduğu hatırlatılan açıklamada ayrıca vatandaşların ödemelerini ve yapılandırma işlemlerini www.meram.bel.tr adresinden de yapalabilecekleri belirtildi.

 

Resim önizlemesi

 

AdminAdmin