SAĞLIK

‘Meram ADSM’ Çocuk ve Engelli Hastalar İçin İlk Adres Olacak

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 42 ünit kapasitesi ile hizmet sunan Meram Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (Meram ADSM) incelemelerde bulundu. Ataması yapılan sağlık tesisi yöneticileri, diş hekimleri ve tüm çalışanlar ile hastane konferans salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Koç, ruhsat ve tescil işlemleri tamamlanan sağlık tesisinin şehrimize hayırlı olmasını diledi.

‘Meram ADSM’ Çocuk ve Engelli Hastalar İçin   İlk Adres Olacak

Ağız ve diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Koç, “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde de sağlık hizmet kalitesini en üst noktaya taşımak için gereken adımları hep birlikte atıyoruz” dedi.

Resim önizlemesi

 Meram ADSM’nin, Meram Devlet Hastanesi ile iç içe olmasının büyük avantajlar getireceğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Ağız ve diş sağlığı merkezimiz, özellikle sedasyon veya genel anestezi altında diş tedavilerini yaptırmak zorunda kalan engelli ve çocuk hastalarımız için büyük kolaylıklar getirecek ve bu alanda yaşanan sıkıntıları en aza indirecektir” şeklinde konuştu. Meram ADSM’nin sunacağı özellikli hizmetler ile şehrimizde marka bir sağlık tesisi olacağını ifade eden Prof. Dr. Koç, “Çocuk ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde 12 diş hekimi ile hizmet sunan merkezimiz özellikle çocuklu ailelerimizin ilk aklına gelen sağlık tesisi olacaktır. Çocuk ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin büyük bir kısmının anestezi ve ameliyathane ile bağlantılı olduğu düşünüldüğünde bu merkezimizin en büyük avantajı ortaya çıkacaktır. Ayrıca özellikli ağız ve çene cerrahisi gereken durumlarda da hastane ameliyathanelerinin kullanılabilecek olması bizler için çok önemli bir kolaylık sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Koç, Meram Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çocuk ve engelli hastaların yanı sıra erişkin hastalar için diş çekimi, protez, dolgu ve kanal tedavileri gibi girişimsel işlemlerin de başarılı bir şekilde verildiğinin altını çizdi. 

Resim önizlemesi

Meram ADSM’nin fiziki şartlarının son derece ferah olduğunu ve çoğu tek kişilik olan muayene ve tedavi odalarında vatandaşların diş tedavilerinin “Şehrimizde çok güzel şartlarda hizmet sunan ve bu alanda önemli bir yükü kaldıran ağız ve diş sağlığı merkezini burada hep birlikte oluşturacağız” diyerek tüm çalışanlardan bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Resim önizlemesi

Yapılan konuşmaların ardından merkezde görev yapan diş hekimi ve çalışanların istek ve çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, Meram ADSM Başhekimi Dt. Kubilay Yavuz ile birlikte ağız ve diş sağlığı merkezinde tedavi gören hasta ve yakınlarını da ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerinde bulundu. Ziyarete, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Vekili Uzm. Dr. Mustafa Parlayıcı ve Personel Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hakan Çetinkaya eşlik etti.

AdminAdmin