GÜNCEL

Mehmet Eşmekaya’dan Otopark Açıklaması

Alâeddin Bulvarı esnaflarından Özel Ciğerci İşletme Sahibi Mehmet Eşmekaya Basın toplantısı yaparak bu civardaki tüm esnaflar adına otopark sıkıntılarını dile getirdi.

Mehmet Eşmekaya’dan Otopark Açıklaması

Mehmet Eşmekaya, Bizler kadim Selçuklu başkenti Konya’mızın Alâeddin Bulvarı esnaflarıyız. Her birimiz farklı sektörlerde hizmet sunmaktayız.

1 yılı aşkın devam eden bir problemimizi kamuoyuna duyurmak ve bir çözüm bulma derdindeyiz Bilindiği üzere Alâeddin Bulvarı Konya’mızın en eski ve en güzide bölgesidir. Selçukludan Alâeddin tepesi bu şehrin her daim merkezi olarak kalmıştır. Tarihi mekanların yanı sıra, Alâeddin bulvarı ve Zafer bölgesi her daim hem şehrimiz vatandaşlarının hem de yerli/yabancı turistlerin alışveriş ve vakit geçirmek bakımından da her daim ilk tercihleri olmaktadır diyen Özel Ciğerci İşletme Sahibi Mehmet Eşmekaya, şölerine şöyle devam etti.

Önceleri Alâeddin tepesi etrafında yol kenarı tek sıra araç parkı Konbeltaş tarafından ücretli olarak işletilmekteydi. Sebebini bilmediğimiz bir şekilde 1 yıl evvel Konbeltaş otopark işlemesi yol kenarından kaldırıldı ve yol kenarına tek sıra park yasağı getirildi. Yine aynı dönemde Otopark işletmesi olarak devam eden Alâeddin Tepesi de araç girişine kapatıldı. Daha sonrasında yine sebebini öğrenemediğimiz bir şekilde bulvar etrafında ‘’Durma/Duraklama’’ yasağı konuldu. Vatandaşın beş saniye bile duraklamasına izin verilmiyor ve plakalara cezai işlem uygulanıyor. Esnafımıza mal getiren araçların ürün indirmesine müsaade edilmiyor. Görüldüğü gibi Alâeddin Bulvarı etrafında herhangi bir ücretli otopark yok. Larende tarafında kentsel dönüşün olduğundan ve ileri düzeyde Suriyeli misafirlerin ikamet etmesinden dolayı vatandaşımız araçlarını arka sokaklara park etmek istemiyor. Tabiri caiz ise vatandaşlar arka sokaklara girmek bile istemiyorlar. Ve yerli/yabancı Turistlerimiz. Şehre yeni gelen insanlar hem tarihi dokusu hem de şehir merkezi olması hasebiyle öncelikli olarak Alâeddin bölgesini tercih etmekteler lakin araçlarını park edebilecekleri bir alan maalesef yok,. Yol kenarında onlarca Trafik polis ekibi bekliyor ve anında anons ediyor “ Burada Bekleme Yapamazsın Devam Et!”

Yetkililere Sesleniyoruz.

Bizler Alâeddin Bulvarı esnafları olarak yetkililere seslenmek istiyoruz;

Neden Konya’nın her bölgesinde yol kenarında tek sıra park a müsaade edilirken Alâeddin bölgesinde müsaade edilmiyor.?

Neden Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Emniyet müdürlüğü üçgeninde sorunun çözümüne ilişkin muhatap bulamıyoruz?

Neden hiçbir kurum biz esnafların sesine kulak vermiyor?

Ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu günümüzde artan kiralar ve personel maliyetleri sebebi ile Otopark Problemi nedeniyle iş yapamayan esnaflarımız bir bir kepenk kapatmakta. Bu esnaflara, burada çalışan insanları ve ailelerini neden kimse düşümnüyor?

Bizler bir esnaf olarak her birimiz vergilerimizi düzenli ödüyor, devletimize olan bütün sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz fakat bölgedeki otopark problemi artık bizlerin belini bükmekte ve kepenk kapatma durumuna gelmiş durumdayız. Yöneticilerimizden talebimiz bizim sesimize kulak vermeleri ve tek sıra tekrar ücretli otoparka geri dönülmesi, Alâeddin tepesinin taşıt girişine tekrar açılması, ve yahut yakınlarda bir otopark işletmesinin tesis edilmesidir. Dedi.

 

AdminAdmin