GÜNCEL

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanakları E-Devlet’ten Görüntülenebiliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü vatandaşların işlerini daha kolay sürdürebilmeleri için yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanakları E-Devlet’ten Görüntülenebiliyor

Trafik Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalarla maddi hasarlı trafik kazalarının tespit tutanakları ‘’e-devlet’’ projesi içinde görüntülenebiliyor. Ayrıca trafik idari para cezaları da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden tebliğ ediliyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI TESPİT TUTANAKLARINA ERİŞİM

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde teknolojiyi de yakından takip ederek hayata geçirilen projeler gün geçtikçe artıyor. Fiziksel olarak sürdürülen bazı işlemler elektronik ortama aktarılarak vatandaşlara zaman kazandırılacak. Trafik Başkanlığı’nın çalışmasıyla maddi hasarlı trafik kazalarında düzenlenen ‘’Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı’’ e-devlet üzerinden faaliyete geçirildi. Bu uygulamayla maddi hasarlı trafik kazasına karışan sürücüler, araç sahipleri ve sigorta acenteleri tutanaklara e-devlet üzerinden anında erişim sağlarken tutanakların üzerinde oynama ve değişiklik yapılmasının da önüne geçilmiş oldu.

Uygulamayı kullanabilmek için e-devlet hesabına giriş yaparak ana sayfadaki kurumlar kısmına tıklanıyor. Kurumlar içerisinden ‘’Emniyet Genel Müdürlüğü’’ kısmına tıkladıktan sonra sunulan hizmetler içerisinden ‘’Polis Bölgesi İçin Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama sekmesinden tutanak sorgulayabilir barkod ve kare kod ile tutanak doğrulanabiliyor.

 

TRAFİK İDARİ PARA CEZALARI DA İNTERNET ÜZERİNDEN TEBLİĞ EDİLİYOR

 

İçişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile araç tescil plakalarına düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları elektronik tebligata uygun ise Gelir İdaresi Başkanlığınca tebliğ ediliyor. www.gib.gov.tr internet adresinin ana sayfasından interaktif vergi dairesi bölümüne giriş yapılıyor. E-devlet şifresi ile tebligat bölümü aktifleştirilerek düzenlenen elektronik tutanaklar tebligat adresine düşüyor.

AdminAdmin