EKONOMİ

Lise Öğrencilerine 'Hz. Mevlana' Anlatıldı

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü tarafından Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında “Mevlana Söyleşileri” gerçekleştirildi.

Lise Öğrencilerine 'Hz. Mevlana' Anlatıldı

Söyleşiler çerçevesinde İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Acar; Meram Fen Lisesinde, Dr. Öğr. Üyesi Furkan Çakır; Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde konferans verdi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sami Bayrakcı; Meram Anadolu Lisesinde, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Şeyma Boydak ise Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Resim önizlemesi

 

Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Acar, Mevlana’nın bir İslam alimi olduğunu belirterek Birleşmiş Milletler kararıyla UNESCO tarafından 2 defa Mevlana Yılı ilan edildiğini hatırlattı. Bu kapsamda Mevlana’nın sevgi, hoşgörü, aşk ve hümanist yapısının ön plana çıkarıldığını aktaran Acar, Mevlana’nın erdemlerin görünen yüzüne manevi açıdan yaklaşım sergilediğini söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Furkan Çakır, Mevlana’nın barışın, birlikteliğin sembolü olmasının yanı sıra herkesi kucaklayan bir anlayışa sahip olduğunu ifade etti. Müslümanın sorun değil, çözüm üreten bir birey olduğunu anlatan Çakır, Mevlana’nın da bu doğrultuda çözüm odaklı hareket ettiğini dile getirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Sami Bayrakcı da Mesnevi’den örneklerle öğrencilere Mevlana’yı anlattı.

Resim önizlemesi

Doç. Dr. Fatma Şeyma Boydak ise mevlevilikte sanat, İslam mimarisi, İslam sanat ve estetiği konularında açıklamalarda bulundu. Boydak, sanat faaliyetlerinin bireyin kendisini fark etmesi bakımından da önemine değindi.

Resim önizlemesi

AdminAdmin