SİYASET

Leyla Şahin Usta, Konya, sana gereken cevabı verecek

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun 2023 Genel Seçimlerinde Konya’dan milletvekili olma söylentisine gönderme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Acaba CHP’den mi aday olsam, diye bir sürü yer ve liste arayışı Konyalıların gözünden asla kaçmayacaktır. Konya sana gereken cevabı verecek” dedi.

Leyla Şahin Usta, Konya, sana gereken cevabı verecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hasan Angı, Milletvekili Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Merkez İlçe Belediye Başkanları, il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi
 

Tooplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Hasan Angı, ülke ve Konya gündemine ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı Angı, seçim sürecine girildiğine dikkat çektiği konuşmasında, Konya teşkilatlarının seçime hazır olduğunu ifade etti. Angı’nın ardından konuşan Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise, “2023 yılı tüm dünyanın gözü Türkiye'de ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde olacağı bir yıl olacak” dedi. “Bir seçimin arifesindeyiz bu seçime hazırlık içerisindeyiz” diyen Usta, “Meclisin ara verdiği dönemde Konya'da sahada olacağız. Üyelerimiz artırmak için Genel merkez ve sahada bizler var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kutsal kitabımıza yapılan saldırı maalesef bizleri üzmekte. Ukrayna Rusya savaşında ara bulluculuk yaparken Avrupa’nın Türkiye'ye ve dinimize saldırmasını esefle kınıyoruz” diye konuştu. Usta, açıklamasında şunları dile getirdi: “Bu hakaret hiçbir din için yapılmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanına yapılan hakaret kabul edilemez bunun amacı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan vardır. Bunların Türkiye uzantısı 6'lı masadır. Biz gayretimizle milletimizle 2023 seçimlerden alnımızın akıyla çıkacağız inşallah. 2023 yılının Mevlana yılı olarak ilan edilmesi için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Konya’da önceliğimiz su tüketimini azlatılması ve tasarruflu kullanılması bunun için kampanyaya ihtiyacımız var.”

Seçim yılını değerlendiren Leyla Şahin Usta, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na Konya’dan milletvekili olma söylemini de gönderme yaptı.

Usta, “AK Parti’de görev yapmış, başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu’nun Konya üzerinden bir takım polemiklere girmesini esefle kınıyoruz” diyen Leyla Şahin Usta, “Konyalı gereken cevabı verecektir. Keşke hoca olarak kalsaydı da Konyalının nezdinde yerini korumuş olsaydı. Acaba CHP’den mi aday olsam, diye bir sürü yer ve liste arayışı Konyalıların gözünden asla kaçmayacaktır. Biz Konyalıların dürüst olarak çalışmış Cumhurbaşkanınıza ve AK Partiye desteğinin azalmayacağına inanıyoruz” dedi.

AdminAdmin