GÜNCEL

Kyk Yurt Müdürlüklerinde ''Deprem Anı Uygulaması Ve Tahliye Tatbikatı'' Gerçekleştirildi

2022 Afet Tatbikat Yılı etkinlikleri kapsamında, olası bir deprem anında ve deprem sonrasında da hızlı bir tahliye için ülkemizde ve ilimiz merkez ve ilçelerindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında saat 21:00'de eşzamanlı ''Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatı'' gerçekleştirildi.

Kyk Yurt Müdürlüklerinde ''Deprem Anı Uygulaması Ve Tahliye Tatbikatı'' Gerçekleştirildi

Vali  Vahdettin ÖZKAN, İlimizde 31 KYK yurt müdürlüklerinde 31.388 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Deprem Anı Uygulaması ve Tahliye Tatbikatına Mesnevi KYK Kız Öğrenci yurdunda katıldı.

Deprem anını canlandırmak için senaryo gereği çalınan sirenle başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan ÇÖK-KAPAN-TUTUN pozisyonu alan öğrenciler, yine senaryo gereği deprem sona erdi sirenin çalmasıyla tahliye kurallarına uyarak güvenli bir şekilde yurttan tahliye edildi.

Tatbikata Vali Vahdettin Özkan,  İl Emniyet Müdürü  Engin Dinç, AFAD İl Müdür Yıldız Tosun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü  Hülya Şevik, İl Müftüsü Ali Öge, Gençlik Spor İl Müdürü Sn. Abdurrahman Şahin, , AFAD mesai arkadaşlarımız, AFAD Gönüllülerimiz, Konya İl Jandarma Komutanlığı, Konya İl Emniyet Müdürlüğü UMKE, Kızılay, Konya Büyükşehir İtfaiye Arama Kurtarma Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve STK’Lar; Alperenler, Cansuyu, İHH ve Hayrat’tan görevliler ile öğrenciler katılmıştır.                                 

Afetlere dirençli toplum oluşturma” vizyonumuza destek vererek, tatbikatımıza katılan tüm öğrencilerimize ve görev alan kamu kurum ve kuruluşlarına içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bugünün tatbikatı, yarının hazırlığı...

AdminAdmin