SAĞLIK

Kulu Sağlığı Yeni Yatırımlarla Gelişmeye Devam Ediyor

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte Kulu ilçesinde hizmet sunan sağlık tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Koç, Kulu Devlet Hastanesi ek hizmet bina inşaatı alanında sürdürülen çalışmaları da yerinde takip ederek güncel durum hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

Kulu Sağlığı Yeni Yatırımlarla Gelişmeye Devam Ediyor

Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesi’nde hizmet sunan Kulu Devlet Hastanesi Ömeranlı Ek Hizmet Binası ziyareti ile sağlık tesisi değerlendirmelerine başlayan Prof. Dr. Koç, sonrasında Kulu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne geçerek sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı. Kulu 1 ve 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezleri ile 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarını da ziyaret ederek incelemeler yapan Prof. Dr. Koç, görev başında olan sağlık çalışanları ile de sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu.

Kulu Devlet Hastanesi ziyareti ile programına devam eden Prof. Dr. Koç, burada hastane yöneticileri, doktorlar ve kliniklerden sorumlu sağlık çalışanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından detayları paylaşılan ‘Beyaz Reform’ programı hakkında da katılımcılara bilgiler veren Prof. Dr. Koç, Kulu Devlet Hastanesi’nin bölgede önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı tarafından yapılan sunumun ardından katılımcıların istek ve çözüm önerilerini dinleyen Prof. Dr. Koç, Kulu Devlet Hastanesi’nin acil, ameliyathane, diyaliz, palyatif, evde sağlık, ağız ve diş sağlığı hizmetleri gibi tüm branşlarda çok verimli çalıştığını görmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Hastane Başhekimi Dr. Hasan İnal ile birlikte hastaneden tedavi alan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun temennilerini de ileten Prof. Dr. Koç, “Hastane istatistiklerimizin her alanda yükseliş göstermesi ve olumlu bir seyir izlemesi Kulu Devlet Hastanesi’nin kendi rolündeki sağlık hizmetlerini başarı ile yerine getirdiğini ortaya koymaktadır” diyerek hastane yöneticilerine, hekimlere ve tüm çalışanlara teşekkür etti.

Hastane değerlendirmelerinin ardından 150 yataklı Kulu Devlet Hastanesi ek hizmet bina inşaatı alanına geçen Prof. Dr. Koç ve beraberindeki heyet burada da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Hastane inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Koç, “Ek hizmet bina inşaatı tamamlandığı zaman Kulu’lu vatandaşlarımız ve bölge halkımız çok daha modern şartlarda sağlık hizmeti alacaklar” diyerek projenin hayata geçirilmesini sağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya milletvekillerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

AdminAdmin