ureticihaber.com
HV
01 HAZİRAN Cumartesi 15:40

Kulu Devlet Hastanesinde Bağırsak tıkanması Ameliyatı ile Hayata Tutundu

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açılışı gerçekleştirilen Kulu Bölge Devlet Hastanesi hastalara şifa oluyor.

SAĞLIK
 Kulu Devlet Hastanesinde Bağırsak tıkanması Ameliyatı ile Hayata Tutundu

Hastaneye şiddetli karın ağrısı şikâyeti ile başvuran 66 yaşındaki Zeliha Başar isimli hasta da Kulu Bölge Devlet Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu. Bağırsak damarının tıkanması (Mezenter İskemi ) teşhisi konulan hasta acil bir şekilde ameliyata alınarak başarılı bir şekilde tedavi edildi.

Resim önizlemesi

‘Kulu’da bu tür ameliyatları başarı ile yapabiliyoruz’

Ameliyatın Kulu tarihinde ilk kez yapılan bir operasyon olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Hastanemiz açılmadan önce bu tür hastalarımız çevre illere sevk ediliyordu. Şimdi ise her türlü tıbbi cihazımız ve teknolojik imkânlarımız hastanemizde mevcut. Alanında uzman doktorlarımız tarafından tedavisi tamamlanan hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek Kulu Bölge Devlet Hastanesi’nde her türlü vakaya hızlı bir şekilde müdahale edilebildiğini vurguladı. Prof. Dr. Koç, “Böylesine donanımlı bir hastaneyi bölgemize kazandıran Sağlık Bakanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Resim önizlemesi

‘Karın ağrısı, önemli bir hastalığın habercisi olabilir’

Ameliyata ilişkin bilgi veren Op. Dr. Uğur Mengeneci ise hastalığın teşhis edilme aşaması hakkında şunları kaydetti; “Hastamız şiddetli karın ağrısı şikâyeti ile acil servisimize getirildi. Çekilen tomografi sonucunda bağırsak düğümlenmesi olduğu belirlendi. Hastamızı acil bir şekilde ameliyata alarak bağırsağı besleyen damarı açtık ve içerisinde tıkanıklığa neden olan pıhtıyı aldık. Bağırsağı tekrar dikerek bağırsak kanlanmasını sağladık. Ayrıca hastalık nedeni ile 150 cm kadarlık bir kısmı iş göremez hale gelmiş olan bağırsağı opere ettik” diyerek yapılan cerrahi operasyon hakkında bilgi verdi.

Karın ağrısı şikâyetlerinin dikkatle incelenmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Mengeneci, “Son yıllarda tanı ve tedavideki gelişmelere rağmen bağırsak damarı tıkanıklığında (Akut Mezenterik İskemi) ölüm oranı hala %50-70 aralığında gerçekleşmektedir. Bu tür hastalarda acil cerrahi girişim hayati önem taşımaktadır. Böylesine zor ve riskli bir ameliyatı hastanemizde acil olarak ilk kez gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Op. Dr. Mengeneci, ameliyatın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını ve hastanın taburcu edildiği bilgisini de sözlerine ekledi.

‘Çok mutluyum, herkese teşekkür ederim’

Karın ağrılarından kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden Hasta Zeliha Başar’da verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaşadığım ilçemde böyle bir hizmet verilmesinden dolayı çok mutluyum, şu an gayet iyiyim, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR